Rafael Nadal verte Lucas Pouille-t öt sorozatú klasszikusban az US Open-en

Amikor idén eljutott a Wimbledon negyeddöntőjébe, sokan a 22 éves Lucas Pouille-t tűzték ki a jövő csillagának. Miután vasárnap este a US Open negyedik fordulójában megnyerte a Rafael Nadal feletti győzelmet, sokkal inkább csillagnak tűnt.

Pouille öt fárasztó készlettel meghaladta a kétszeres bajnokot: 6-1 , 2-6, 6-4, 3-6, 7-6, hogy elérjék a negyeddöntőt, ahol a honfitársa, Gaël Monfils fog játszani, aki korábban legyőzte Marcos Baghdatis-t. Monfils Bővebben

A meccs négy órán és hét percig tartott, és az ötödik döntetlen-szünet határozta meg – ez a mérkőzés megfelelő vége, amelyben a játékosok mindegyike 156 pontot kapott.6-6-os helyzetben a Nadal ragyogó lehetőséget kapott, hogy felvegye a Bet365 meccspontját, de a kezét a hálóba dobta, a nyitott udvarral. Pouille a következő ponton legyőzte a győztest a vonalon, hogy legyőzze a győzelmet. “Nagyon agresszív voltam az egész mérkőzésen, és 6-6-kor [a döntetlenben] nem akartam lemaradni” – mondta a meccs után.

„A megfelelő pontot játszottam. Megalapoztam, hogy a győztes legyen, és tévedtem.Ennyi – mondta Nadal. „Nem bajlódhat az ilyen dolgokon gondolkodva, nem?” játszani, ahogy a lábak és a testek fáradnak a verseny későbbi fordulóiban. „Nagyon-nagyon fáradt vagyok” – mondta Pouille, a győzelmét tükrözve. „Az első meccsben három órát és a második meccsen három órát harminc percet játszottam.”

Nadal számára ez a kihívás újabb kiábrándító vége volt. A verseny első három fordulójában mindössze 20 játékot dobott le, és úgy nézett ki, mintha az ausztrál Open-en való korábbi kilépés után valahol a legjobban volt, és sérülés miatt Bet365 kénytelen volt kiszállni a French Open-ből és a Wimbledonból.De a spanyol számos esélyt pazarolt a döntőben, amelyet 1-0 és 4-2 szünettel vezetett. Most a 2015-ös French Open óta nem sikerült eljutnia a nagyverseny negyedik fordulójához, az utolsó győzelme a grand slam döntőben 2014-ben a Roland Garros-nál jött. . Az utolsó golyóig harcoltam] – mondta Nadal. – De valami másra van szükségem. Szükségem van még valamire, ami Unibet manapság nem volt ott. ” Ugyanakkor magabiztos volt benne, hogy visszatér a fitnesz felé: „A csuklóm sokkal javul. A sérülés a folyamat végén van. Kész vagyok folytatni a játékot.Most ezt kérdezi tőlem a test. ”

Pouille számára monumentális győzelem volt egy olyan játékos számára, akit felnőtt csodálattal. “Legutóbb, amikor 6-1, 6-2-re játszottam,” mondta Pouille. “Amikor fiatalabb voltam, az összes mérkőzését a [Arthur Ashe Stadionon] néztem, és most én vagyok az, így teljes örömömre akartam élvezni és élvezni.”

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *