A játékosok hatalmának korszakában a Raptors NBA-dinasztia még a kezdete előtt véget is érhet

A nagy Arany Állam messze nem volt csúcsától, Kevin Durant és Klay Thompson sérüléseinek köszönhetően, de Leonard helyét a modern dinasztia-gyilkos biztosítja. Először LeBron James 2014-es Miami Heat-je volt, most 2019-ben megverte a Curry-Thompson-Green Warriors-t.

Ez a modern történelem legjelentősebb NBA-címe. A bajnokság minden csapatát felkínálják egy csillag üldözésére, aki kereskedelemben elérhető, mint ahogyan a Raptors tavaly nyáron Leonarddal tette. Leonard, aki esetleg elhagyja Torontóját ezen a Betclic nyáron, megmutatta, hogy nem is számít, ha egy csillag 12 hónapnál tovább marad. Egy év alatt mindent meg lehet nyerni. És ez a vállalkozás lényege.A raporátorok elküldik Torontót az elrablásoknak, amikor megverik a Warriors-t, hogy megszerezzék az első NBA címet. Bővebben

Charlotte-tól Bostonig, Brooklyn-tól LA-ig és Memphistől Indianaig a csapatok megvitatják, hogy érdemes-e egyéves játékot folytatni. Anthony Davis, a New Orleans Pelicans csillag kereskedelmi pletykák gyökerezik. Egy év múlva valaki más lesz, és egy év múlva egy másik játékos. A csapatok hiányoznak, és rossz évekkel foglalkoznak egyéves ajánlatokkal, de ez nem jelenti azt, hogy a bajnokság nem ingadozik. Ennek hatása van a Leonard szenzációs Betclic utáni évadja a Raptországi futamra.

A Raptors kész volt kockáztatni, hogy Leonardot csak egy évre szerezte.Három éve egymást követő csalódást szenvedett a rájátszásban, és sokan úgy gondolták, hogy évelő fojtók – nagyszerűek az alapszakaszban, de képtelenek voltak teljesíteni, amikor a rájátszásban számítottak. A csapat vezérigazgatója, Masai Ujiri, készen áll a változásra. Kihúzta Dwayne Casey-t, akit éppen az év NBA edzőjének neveztek, és mérlegelte a csapat lemaradását és lassú újjáépítését. Játssz 3:20 Videó: ‘Ez azt jelenti, hogy a világ’: Toronto Raptors nyeri az első NBA címet a Warriors verése után – videó

Leonard hozzáadása mindenki számára megváltoztatta a számolót. Leonard a világ egyik legjobb játékosa, ha nem a legjobb. Most egyike azon három játékos közül, akiket két különböző csapat NBA döntőjének MVP-re neveztek. Kareem Abdul-Jabbar és LeBron James a másik kettő, ha szeretné megérteni, hogy ez az eredmény hová hozza őt.Csak Leonard nyerte el a második döntőjű MVP-díjat az első évében az új csapatával. Toronto bevitte őt egy gyors Betclic bajnokság lebonyolításához, és ez működött. Ez lesz az idei év tartós öröksége.

Érdekes az, ahonnan a Raptors-ok innen mennek. Kanadában sokáig várták az NBA bajnokságot, ám hogy sikerül-e fenntartani a sikert, a Leonard ezen a nyáron meghatalmazott szabad ügynökei döntésén múlik. Mielőtt San Antonio-tól Torontóig kereskedtek volna, régóta azt hírták, hogy Leonard LA-ben felszámol, ahol felnőtt, akár a Clippers, akár a Lakers.Korlátlan szabad ügynök ezen a nyáron, azaz fel tudja csomagolni a táskáját, és költözhet bármelyik csapatába, amelyik tetszik. üzlet (egyéves szerződés egy játékos opcióval, amely további egy évre meghosszabbítható), a címezőtől a címezőig. Ha Leonard elköltözik, Toronto újjáépítési módba lép. A legjobb játékosok többi tagja, a Siakam mellett, öregedő veteránok, akik megemelt szerződésekkel járnak. Mindegyiket kiszállítják, ahogy a csapat újjáépül.

És a bajnokság ezen legvalószínűtlenebb oldalának építésze szintén az ajtóban lehet. Állítólag Ujiri tett egy ajánlatot a Washington Wizards-tól, amely évente mintegy 10 millió dollárt fizet neki, hogy megmentse egy évek óta csapódó csapatot.Borzalmasnak tűnik a felszínt elhagyni Torontóból, de ha Leonard továbbmozdul, akkor Ujiri Toronto jelentős átalakítását tervezi. Miért nem indulna a nemzet fővárosába, és vállaljon egy hasonló kihívást a Varázslókkal, miközben keresi az egyik legjövedelmezőbb szerződést a sportvezetők számára? Facebook Twitter Pinterest Stephen Curry Warriorsának súlyos sérülésekkel kell szembenéznie. Fénykép: Ben Margot / AP

De ezek a kérdések semmi sem, összehasonlítva azzal, hogy mi következik a Golden State-nél. A dinasztia felépítése hosszú, nehéz dolog. A bajnokságok varázslatosak. Az esés gyakran csapadékos. A Warriors még mindig magában foglalja a bajnoki versenyző jelöléseit, ám ezekben a döntőkben elkövetett sérülések mindent elhomályosítanak.

Ez minden idők futásának brutális vége.Az elmúlt héten a három legfontosabb fogaskerék közül kettőt elvesztették a hosszú távú sérülések miatt. Kevin Durant szakította az akililét az 5. játékban, miután egy hónappal a rájátszásból hiányzott a borjú törzsével. Klay Thompson, a Warriors címsorának kritikus része, a 6. játék végén szakította meg ACL-jét. Thompson 32 pont alatt 12 lövéssel 30 ponttal végezte el a 6. játékot. Ha egészséges maradna, akkor valószínűbb, hogy egy 7-es játékra indulunk.

A Durant és a Thompson egyaránt szabad ügynökök. Még ha a Warriors szabad ügynökségekben is képes ellenállni a Durant-nak, és ki tudják kötni a megállapodást Thompsonnal, akkor azzal a kilátással kell számolniuk, hogy a 2020-as szezon nagy részében egyikük sem lesz csillag. A rájátszás egyedüli megszervezése nehéz lesz. Durant és Thompson egyaránt felbukkannak a fizetéskorláton, megnehezítve egy funkcionális csapat felépítését csak Steph Curry és Draymond Green körül.Nehéz elképzelni az olyan baleseteket az NBA döntőinek történetében, amelyek nagyobb hatással voltak a csapatára, a jövő nyárra és a bajnokság egészére. És a Warriors két ilyen sérülést szenvedett ugyanabban a sorozatban.

A bajnokság vége mindkét franchise számára kereszteződés. Korábban még nem látottunk ilyesmit, például a játékosok felhatalmazásának korszakának esése és a rövidebb szerződések. A bajnokság évente jobban érzi magát, mint valaha. Toronto akár versenyző lehet, akár újjáépítheti a jövőre. A Warriors küzdelembe kerülhet a rájátszásba, vagy újraindíthatja a csökkenő dinasztia új házát, San Francisco-t. A lehetséges eredmények köre még inkább érdekes.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *