Åge Hareide remélte, hogy a ’86-os dán Dynamite szellemét Horvátország ellen irányítja

1986-ban játszották a mexikói világkupát, és ez volt az egyik matrica, amely széles körben visszhangzott, és szívverésében elfoglalták a hangulatot. A hang halk szívű volt, de a büszkeség nyilvánvaló volt. Preben Elkjaer, a nemzeti csapat sztrájkolója – még Isten fia sem – nem tudta elhagyni őket. Az elfelejtett történet…Dán Dynamit, a 80-as évek dán oldala | Rob Smyth és Lars Eriksen Bővebben

A Sepp Piontek felállítása, amelyben Michael Laudrup, Frank Arnesen és Jesper Olsen is szerepelt, eléri az utóbbi 16-at, de nem az volt, hogy hova Betclic mentek, hanem az, hogyan jutottak el oda. A ’86 osztály játszotta a teljes futball dán változatát. Gyors, folyékony és előretekintő volt, és a csapat továbbra is a referenciapontja ennek a romantikus nemzetnek.Laudrup akkoriban azt mondta, hogy Dánia úgy játszott, mint az „északi brazilok”.

Åge Hareide és jelenlegi csapata visszatért a világbajnokságba az elmúlt 16-ban – vasárnap este Horvátországban játszanak Nyizsnyij Novgorodban. – és ez csak a negyedik alkalom, hogy Dánia eljutott ilyen messze. A rajongók azonban megoszlanak, és a vitát 1986-ra és mindezre kereszti; azt a gondolatot, hogy a dán csapatnak miként kell játszania.

Mindenki egyetért azzal, hogy a stílus szempontjából nem olyan, mint a csoport szakaszában, ahol még Hareide is beismeri, hogy Betclic szerencsések voltak, hogy megverték. Peru 1-0 a nyitó meccsben.Átmenetileg zajlottak az 1-1-es döntetlenben Ausztrália ellen, miközben mindkét csapatot 0: 0 után Franciaországba csapják le.

Dánia kilenc lövést sikerült végrehajtania Oroszországban – csak Iránban, akiket kiütötte , kevesebb volt – és borzasztóan kemény órák voltak: nehéz az izzadtság, az alacsony az inspiráció.

Vannak olyan szurkolók, akik szerint az eredmények mindent igazolnak, és Hareide rámutathat egy verhetetlen futásra, amely most a 18 játék. Kasper Schmeichel-rel, kitűnő formában, célpontjukban, 2018-ban csak egyszer buktak el – hét mérkőzés sorozatával. Hareide számára az eredmény számít, és az ország a történelem szélén áll.Csak egyszer – 1998-ban – jutottak el a világkupán a negyeddöntőbe.

De mások számára a Hareide közvetlen és Betclic bónusz pragmatikus stílusa az árulás vagy zavarodáshoz hasonlít. Dánia egy kicsi ország, amely nem nyeri meg a Világkupát, miért ne játsszon kis örömmel és szépséggel? Ilyen módon a világ pozitívan beszélhet róla. Vannak olyan dánok, akik inkább vonzóan játszottak volna, és a csoport szakaszában távoztak volna.

Hareide sajnálta, hogy milyen nehéz nekik lenni, és úgy érzi, mintha kulturális kérdés lenne a játékban.Norvég és igazságos azt mondani, hogy sok dán lenézett a norvég labdarúgásra, különös tekintettel az 1990-es évek hosszú labda cuccaira, Tore André Flo-val. Interaktív

A stílusbeszélgetés az egyetlen Nagyon fontos volt hallani, hogy Hareide „más Dániát ígér, mint amit látott”. Rámutatott, hogy többet kell támadniuk, és arra is számít, hogy a feszültség, amely úgy tűnt, hogy elfojtotta csapatát a csoportos játékokban, eloszlik.

„Mindig feszültség van” – mondta Hareide. „A legtöbb játékosunk még nem játszott a világkupán. De ez a játék más lesz. Felszabadítunk energiát, mert nyernünk kell. Pozitív megközelítést fogunk alkalmazni. ”

Dánia le tudja dobni a bilincseket? Egy dolog világos.Jobb munkát kell végezniük ahhoz, hogy platformot hozzanak létre Christian Eriksen számára, kreatív támogatási programjukhoz. Személyes csatája a horvátországi Luka Modric-lel izgalmas lehet.

Dánia akkor lehet a legjobb, ha senki nem várja el, hogy teljesítse. A legrelevánsabb eset az 1998-as világbajnokságból származik, amikor csak a csoport szakaszában voltak szegények, hogy csak előrejuthassanak. Még a harmadik játékban is Franciaországot játszottak, 2-1-es veszteséggel. De meglehetősen hirtelen kitörtek, hogy egy kiváló Nigéria 4-1-es csapatát lökjék be. Az észlelés átalakításához csak egy csillag-teljesítményre lehet szükség. A Hareide érzékeli a lehetőséget.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *