Howard Bingham áldozata

Howard Bingham áldozata

 

Howard Bingham, aki 77 éves korában halt meg, olyan fotós volt, aki Muhammad Ali legközelebbi barátjává vált, és talán egy millió képpel lőtt a harcosról. – Azt hiszem, barátok lettünk, mert nem akartam tőle semmit – mondta Bingham 2004-ben. „Csak barátok vagyunk, és barátok maradtunk.”

A pár 1962-ben találkozott, amikor Bingham egy helyi fekete újságot küldött egy sajtótájékoztatóra, amelyen a Cassius Clay Los Angeles Memorial Sports Arénában találkoztak egy boksz-meccsre, ahogy Ali is ismert volt, és George Logan. Utána Clay az utcai sarokban állt a Betclic bátyjával, amikor Bingham felemelte a kocsiját, és felajánlotta, hogy megmutassa őket a város körül. Az utazás a Bingham családi házának látogatásához vezetett, ahol édesanyja vacsorázott.Született egy barátság, ami Ali haláláig tartott. – Ott volt az apámnál, amikor apámnak senki sem volt – mondta a bokszoló legidősebb fia, más néven Muhammad Ali. „Amikor elvesztette az összes pénzét, a címét, Howard volt a barátja, aki mindig a sarokban volt.”

Bingham kezdte a helyi hírek eseményeit, amikor a fekete radikalizmus növekvő erő volt az amerikai városokban. Az 1960-as évek elején fényképezte Ron Karengát, a kiemelkedő fekete hatalmi vezetőt, és Malcolm X-et, aki 1962-ben barátságos volt Clay-vel, majd később szellemi mentorává vált. Ahogy Bingham barátsága Clay-vel elmélyült, szorosan figyelte, ahogy az ökölvívó 1964-ben lett a világ nehézsúlyú bajnoka, és néhány hónappal később Betclic nyilvánosan bejelentette az iszlám nemzetének tagságát és a nevének Muhammad Ali-ra való változását.1965 augusztusában, amikor Ali Svédországba utazott, Bingham elkísérte őt, így hiányzott az év egyik legnagyobb híre: a Watts lázadásokat lőtt Los Angelesben, amely hat napig tombolt és 34 embert halt meg.

A következő évben lefedte azt, amit LA-ban „mini-lázadásnak” nevezett, és fényképeit a Life magazinban tették közzé. „Bár az összes csillagfotója aznap éjjel forgatott, az én fotóim végül használtak” – mondta nekem, amikor 2009-ben interjút készítettem. Nem aggódtam, hogy fájt. Ezután egy lázadót tartottak. ”Bármikor zajlott le a nyáron zajló zavargások, Bingham elment.

Fényképezte a társadalmi nyugtalanságot az Egyesült Államokban, beleértve az 1967-ben Detroitban fellépő intenzív lázadásokat – Vad volt, mindenhol a golyók.Nem tudtam, hogy élni fogunk-e. ”A nyáron az Life kapcsolatba lépett a Black Panther partival, amely az előző évben Oaklandben, Kaliforniában alakult, és kérte az újságírónak és fotósnak a hozzáférését. történet a szervezetről. A Fekete Pantherok információs minisztere, Eldridge Cleaver, börtönben volt, de a cellájából az egyik feltételre adott életet. – Azt mondta, hogy meg tudják csinálni a történetet, de csak akkor, ha felvettem a fényképeket – mondta Bingham. „Ez volt az első meglepetés, mivel soha nem is találkoztam vele.”

Cleaver Bingham-ről hallott az LA Sentinel és a helyi önkormányzati aktivizmusairól az Ali által kezdeményezett és finanszírozott számos közösségi rendszerben.1968-ban Bingham és egy fiatal, fekete New York-i újságíró, Gilbert Moore hónapokat töltött a Black Panthers akcióban. Bingham fényképezte a csoport vezetőit, köztük Bobby Seale-t, Stokely Carmichael-t, Angela Davis-t és Eldridge-t és Kathleen Cleaver-et, valamint élesen öltözött tagjaikat a sit-inek, tiltakozások és gyűléseken. Hozzáférést nyert a bal oldali ferde hírességekhez, mint például Jane Fonda és Leonard Bernstein. A Life magazin azonban nem volt hajlandó közzétenni az ezt követő cikket, és arra kéri Moore lemondását.A képek közül sokan 2009-ben jelentek meg először Bingham könyve, Howard L Bingham 1968-as Black Panthers című könyvében, amely egy Moore reflektív esszét tartalmaz.

Bingham folytatta Martin Luther King temetését és Robert ennedy for Life magazin választási kampánya. Munkája szintén megjelent a Sports Illustrated, az Ebony, a Look, a Newsweek, az People és a Playboy, és az 1970-es években egy ideig fotósként dolgozott a hollywoodi filmek, köztük a The Candidate (1972) és az All President’s Men (1976) között. ).

1978-ban Bingham sikertelenül futott a kongresszusnak, mint demokratának.Noha Marvin Gaye, Barry White és Richard Pryor támogatását vállalta, akik mindannyian egy adománygyűjtő koncerten vettek részt neki, az esemény rosszul szervezett és rosszul részt vett. – Senki nem jött – emlékezett vissza -, de a párt később fantasztikus volt!

Bingham Jackson, Mississippi, Willie Emmaline és Willie E Bingham nyolc gyermekének egyike született. miniszter, aki Pullman portásként is dolgozott. A család Los Angelesbe költözött, amikor Howard négy volt. A zene iránti érdeklődés után Howard a Compton Közösségi Főiskolán tanulmányozta a fotókat, de nem végzett a befejező vizsga. Elhagyás nélkül, sikeresen elcsábította a Los Angeles-i Sentinel képszerkesztőjét.Kezdetben megtanulta a hibáit, mondván: „Elmentem a munkahelyen, visszajöttem alul exponált filmmel, homályos filmmel, film nélkül, és mindig volt kifogásom, hogy mi történt.”

Bingham ugyanazon kis házban élt délkeleti LA-ban, rengeteg életet élt, fotózva embereket és rendezvényeket a közösségben, valamint a helyi jótékonysági szervezetek számára. Az Ali-val való barátsága sokkal védettebb volt, hiszen az 1980-as években a korai világbajnok a Parkinson-kórhoz tartozott. Bingham évente 100 napig töltötte Ali-t, és kísérte őt gyakori külföldi utazásai során. Az 1996-os olimpia megnyitóján meglátogatta az Ali bosszantó megjelenését Atlantaban, ahol az egykori bokszoló, aki most gyengéd és megdöbbentő, megvilágította az olimpiai lángot.Ahogy Ali egészsége romlott, Bingham gyakran beszélt a nevében az adománygyűjtő események során, hogy megszüntesse a folyamatban lévő hosszú ideig tartó beszédhibát.1998-ban a Sports Illustrated történetet tartott a barátságukról, ez volt a fejléc, aki a Howard Bingham-szal van?

Bingham számos könyvet publikált barátjáról és hőséről, köztük Muhammad Aliról: egy harmincéves utazás ( 1993) és Muhammad Ali Legnagyobb Küzdelme (2000), és Ali gyártójaként dolgozott 2001-ben, Hollywood biológiai főszereplője, Will Smith (Bingham a Jeffrey Wright által ábrázolta).

„A milliomosok nem tudták volna megtenni az Ali-dal való barátságom miatt tettem ”- mondta Bingham 1993-ban.„ Találkoztam az elnökökkel, királyokkal és királynőkkel… nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy az ő barátja volt. ”Az érzés kölcsönös volt, és Bingham szerette volna elmondani a történet arról, hogy mikor Ali és Ali találkozott Nelson Mandelával Dublinban, mindketten átölelte őket, mielőtt Ali felé fordult, és azt mondta: „Tudja, hogy szerencséje van egy barátodnak, mint Howard Bingham?”

A házasságkötés Carolyn Turner-hez a házasság felbontásával zárult.Fia, Dustin és unokája túlélte. Egy másik fia, Damon, elődöntötte őt.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *