Orvos, tengerész, Super Bowl versenyző: Energybet rendkívüli karrierje

Mivel várta, hogy a nevét kihívják a 2014. évi vázlaton, nem volt otthon vagy partián, sürgősségi C szakaszon járt, hogy segítsen egy kora ikreket szülõ anyának. Telefonját átadta egy nővérnek, és azt mondta: “Ha valaki felhív, csak mondja igennel.”

Mint kiderült, Duvernay-Tardifnek nem kellett aggódnia: másnap őt vette át a hatodik forduló. „Amikor hazaértem, az összes barátaim és a média ott Energybet voltak, bár nem készültek belőle, és azt kérdezték tőlem:„ Hol voltál? ”, És azt mondtam nekik:„ Nos, én nem csináltam velem

Duvernay-Tardif, aki segítséget nyújt az NFL legjobb bajnokainak, Patrick Mahomesnak a vasárnap a rájátszásban a Houston Texans ellen megvédeni kívánt Patrick Mahomes ellen, mindig más volt.Mint 12 éves nőtt fel a Mont-Saint Hilaire-i montreali szomszédságban, és lelkesedéssel figyelte, ahogy szülei – akiknek helyi szőlője volt – a piacokon rohantak, és megpróbálták kirakodni rakományukat. Ez ötletet váltott ki az egyetlen fiukban. Saját bazsalikomot termesztette, olívaolajjal és fokhagymával összekeverte, különféle edényekbe kanálította és Energybet maga elkészítette a házi pestet. Azon a nyáron, miközben barátai limonádét dobtak, több mint 2000 dollárt bankedett. Brady következő lépése: A hazafiak, nyugdíjba vonulás vagy új élet Kaliforniában? Bővebben

“Nagyon élveztem egy olyan család kiváltságát, amely elég kalandos volt” – mondja. „Miamiig mentünk, majd átjuttuk a Golf-patakon a szigetekig.Horgászunk, közösségből utaztunk, megismerkedtünk ezekkel az új emberekkel és oly sok különböző kultúrát tapasztaltunk… Azt hiszem, hogy ezek a tapasztalatok valóban embernek határoztak meg. Csak egy ilyen eltérő életmód megtapasztalása és más-más kapcsolat kiépítése az idővel. Napjainkban annyira stresszt szenvedhetünk el – telefonjainkat, szociális médiainkat -, de itt a semmilyen közepén voltunk, sejtes lefedettség nélkül. Kommunikációnk egymással, mint családdal, és ezekkel a szigetesekkel volt, akik nemzedékek óta ott voltak.Amint a család többi része aludni kezdett, bevette a kormányt, és négy órán át ő volt a felelős. “Nemcsak a kormányzás volt, hanem a radart, a leképezést és a megfelelő távolságok elérése érdekében Energybet kellett felvennem a kapcsolatot a hatóságokkal” – mondja. „Apám nagyon sok felelősséget adott nekem, de én nagy részét képeztem a navigációnak, és nagyon kedves volt.”

Még mindig nem volt biztos abban, hogy hova megy.

< p> Miután a kormánynál állt, zenét hallgatott – akár Gerry Boulet, akár Richard Desjardins, két híres Quebecois-zenész – a csillagokra bámult, és aludni sodródott. De az NFL vagy a Super Bowl gyűrűkről nem volt álom. Abban a szakaszban már a középiskolában vett mintát a labdarúgásból, és nem élvezte különösebben.

Csak az egyetem felkészülésekor kezdett Duvernay-Tardif megfelelően átfogni a játékot.Tehetsége és mérete – jelenleg 6ft 5in és 321lbs listán szerepel – segített kitűnni a védekező sorban, és amikor elfogadták a Montreali tekintélyes McGill Egyetem orvosi iskolájába, elkerülhetetlenül felvetették az edzők. De tudományos elkötelezettsége, különösen egy elsőéves évben, amikor látta, hogy az előadások felvételét fél sebességgel figyeli, miközben dühösen Energybet átfordul az angol szótáron (francia az első nyelv), lélegzetelállító ütemtervet biztosított. Facebook Twitter Pinterest Laurent Duvernay-Tardif focit jelöl egy fiatal rajongó számára szülővárosában, Montrealban. Fénykép: Paul Chiasson / The Canadian Press / PA Képek

A következő évben Duvernay-Tardif különféle kórházi műszakokban dolgozott, ideértve a éjszakákat is.Annak biztosítása érdekében, hogy a csapat korai gyakorlatait elvégezze, néha az öltözőben szokott aludni. De úgy tűnt, hogy nyugodt a káoszban, és amikor átment a támadó vonalra, kitűnő volt. Csapattársai Dr. Kill-nek, egyfajta Jekyll és Hyde karakternek hívták – az édes, gondoskodó orvos és az ő kegyetlen, csonttörő, megfélemlítő alter ego.

A főiskolai negyedik szezonja során néhányan suttogtak egy potenciális NFL karrierje, és különféle csapatok találkoztak vele Montrealban.De ugyanazt mondta nekik: a fokozatának folytatása nem volt tárgyalható. „Néhány csapat azt mondta:„ Nos, honnan tudhatjuk, hogy teljes mértékben elkötelezett a futball mellett? ”De mások – mint a főnökök is – azt mondták nekem:„ Ez csodálatos, mert azt jelenti, hogy imádja a játékot, és a jobb oldalon van. okok ”.

Van valami más a Kansas City-ben is. Edzőjük, Andy Reid erősen kapcsolódhat Duvernay-Tardif iránti szenvedélyéhez.

„Amikor először találkoztam Reid edzővel, elmesélte Energy Bet nekem azt a történetet, hogy anyja az első nők között végzett, akik McGill orvosi fokozattal ”- mondja. „És azt hiszem, hogy valóban megértette és tiszteletben tartotta azt, amit megpróbáltam. És bízott bennem.Nélkül nem hiszem, hogy képes lettem volna diplomát szerezni, tehát rendkívül hálás vagyok neki. ”

A főnökök gondoskodtak arról, hogy be tudja fejezni a tanulmányait, miután 2014-ben csatlakozott hozzájuk.” Találkoztam az orvostudomány dékánjával, a különböző oktatókkal és a professzorokkal, és kidolgoztam egy tervet ”- mondja. “És a terv az volt, hogy még ha minden alkalomra eljutok a Super Bowl-ba, visszatérek, hogy három vagy négy hónapos tanulmányokat végezzek minden szezonon kívüli négyéves szakon, és 2018-ban diplomázom.”

< p> „Évente egyre több fiú kezdett nekem Doc-nak hívni” – mondja. – Persze, kissé ugratottál, de ugyanakkor az emberek nagyon tiszteletteljesek voltak.Az utóbbi néhány évben a legnehezebb az átmenet: az NFL-es orvostanhallgatóvá és az Arrowhead Stadiontól kezdve, az ön és a csapata reflektorfénybe helyezése és a kórházi világ élelmezési láncának alsó része, és jelentések írása. Nem könnyű ezt megtenni, ha tudod, hogy mindenki más vakációzik, de kifizetődő, és kifizetődik, amikor abbahagyom a labdarúgást. ”

A 28 éves ember szakértelme és egyedülálló perspektívája vezetett álláspont az NFL Játékosok Szövetségének Egészségügyi és Biztonsági Bizottságában.És mivel két fő agyrázkódást szenvedett a Chiefs 2015-ös debütálása óta, a témával kapcsolatos véleményét is rendszeresen felváltják.

„Kontaktisportot játszunk, így természetesen sérülések történnek, függetlenül attól, hogy izom-csontrendszeri-e. vagy agyrázkódás ”- kezdte. „És azt hiszem, hogy óriási munka történt – mind a bajnokság, mind az NFLPA által -, hogy a játékosok jobban megismerjék a tüneteket, és betartatják a terepi szabályt is, hogy megpróbálják csökkenteni a célokat a fejükre és azokra. nagy slágerek. Eddig kifizetődő. ”

Milyen furcsa, mint amilyennek tűnik, amikor Duvernay-Tardif belevetette magát a sürgősségi orvoslás szerelmébe – az NFL nem engedte, hogy MD-t adjon a mezéhez a nevébe – ő ugyanolyan könnyen leírhatja napi munkáját.És gyorsan összehasonlításokat készít.

„Szeretem az adrenalin rohanást és azt a kihívást, hogy stresszes környezetben racionális döntéseket tudok hozni” – mondja. „Ha egy játék a sorban van, és blokkolsz valakit, nem igazán tudsz kiborulni. Meg kell nézni az összes részletet – ez a játék, ez a lefedettség -, és racionálisnak kell lennie. Ez a nyomás, amelyet elvár. És orvosi vészhelyzetben sok stressz és sok ordítás lehet, de melyek a létfontosságú jelek? Stabil a légutak? Jó a légzés? Jó a helyzet? És folytatja az algoritmust, a szisztematikus megközelítést. Úgy gondolom, hogy a futball játék segített nekem nyugodtabb lenni.És amikor nyugodt vagy, akkor jobban felkészültél az információk feldolgozására és a gondolkodásra. ”

Mahomes és a főnökök remélik, hogy a nyugalom segít nekik vasárnap a Texanson eljutni.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *