Gianfranco Zola, legendás 25. szám. A kicsi nagy olasz elvarázsolta a Chelseát

Egyes Chelsea-rajongók számára mások bálványok: Frank Lampard, John Terry és Petr Čech több trófeát nyert a klubban, mint egy alacsony olasz.

De amikor Gianfranco Zola-t mondják, a legtöbb rajongó ugyanezt mondja. >

Jelmagyarázat!

Király!

Úr focista, nagyszerű barát, személyiség.

“Amikor 1996-ban jött, a Premier League még csak a kezdet volt. válj a világ leggazdagabb és legerősebb bajnokságává. Nem volt olyan jó, nem voltunk hozzászokva az európai legjobb Betano technikákhoz. Zola olyan dalokat adott elő, amelyeket egy angol labdarúgó nem tudott megtenni. Az emberek meredtek rá.Sokkal jobban és másképp értékelték őt, mint manapság. “- mondja Dan Billingham, a The Football Times független webhelyének riportere.

Hasonlóképpen beszél Radoslav Kováč, akit Zola a West Hamba hozott – ez idáig nem nagyon káprázatos – edzői karrierje elején.

“Időnként kettőt rúgott a meccs előtt és mindenkit mondták: ha még néhány extra edzést végzett volna, akkor is játszhatott volna a Premier League-ben. Olyan nagyszerű játékos volt! Hihetetlen “- emlékeztet Kováč a közös időkre.

Abban az időben Zola kissé több mint negyven volt.Ma az előbbi ötvenkettő éves, Maurizio Sarri asszisztenseként dolgozik a Chelsea-ban, és következő ellenzője a Slavia lesz csütörtök este.

Maradon tanítványa

< Nem véletlen, hogy Zola éppen focista (és később edző) lett. Apja birtokolt egy otthoni klubot Szardínia-ban, és kis Gianfranco három éve figyelte az edzést.Hamarosan ásni is kezdett, de tehetsége hosszú ideig rejtve maradt a nagyközönség előtt – csak a harmadik bajnokságban játszott, huszonhárom éves koráig.

A fenomenális Diego Maradona társaságba lépett be, 1990 nyarán együtt ünnepelték a címet, edzés után rendszeresen kiegészítették és megcsiszolták mindenféle műszaki készséget.

“Mindent megtanultam tőle. Néztem, mit csinál és hogyan. Végül ugyanúgy képesek voltam megcsavarni egy közvetlen rúgást, mint ő “- emlékszik vissza Zola.

Az első bajnoki kupa azonban az egyetlen, bár néhány további trófeát nyert. Parmával, ahová a nápolyi romló gazdasági helyzet miatt ment, megnyerte az UEFA-kupát.Ez volt az, amely jóhiszeműen megerősítette pozícióját a legjobb olasz labdarúgók között.

A teljes verseny egyik elitjátékosának fokozatosan elvesztette a helyét Parmában, Carlo Ancelotti edző inkább a támadást részesítette előnyben, és Zolát a tartalék bal szélére állította. Ami nem olyan volt, mint egy kis lövész. Bejelentette, hogy meg akarja változtatni a címét.

És legenda született.

varázsló huszonötvel

< “Zola hihetetlenül kéznél volt, pontosan olyan futballista volt, akinek a szurkolóknak különleges helyük van a szívükben” – mondja Billingham újságíró. “Sok Chelsea rajongó számára továbbra is a legnépszerűbb játékos.”

Az olasz technikus hét szezon során kiváló előadásokkal nyerte meg őket.Két FA-kupa diadalán szerepelt, a PVP döntőjében megnyerte a Stuttgart elleni győztes gólt, megnyerte a Liga Kupa, az Európai és az angol Super Cup-ot.

Számtalan gólpasszt és nyolcvan gólt szerzett.

Bal- vagy jobbkezes? Nem érdekelte. Ragyogóan csavart egy közvetlen rúgást, máskor a védők körül táncolt, legközelebb egy csodálatos gyorsulás segített neki.Zola nagyszerű ötlete volt, és nem félte az eredeti megoldást.

Mint egy híres cél online case de pariuri Norwich ellen.

“A fantázia birodalmából jött” – dicsérte Zola ügyes és pontosan kivitelezett sarkát az akkori edző, Claudio Ranieri felső sarkában. “Gianfranco bűvész.”

Az előző évszakában tagadta az edző megújító stratégiáját, és egyre több lehetőséget kért.

Egy kis olasz, aki az 1990-es években Vágnia kellett az egyenetlen mezekkel, mert ezek nagyok voltak, és az igényes angol bajnok dísze lett.A Chelsea rajongói minden idők legjobb játékosává szavazták őt, mielőtt hazament Szardíniaba.

“Amikor Angliába érkeztem, olyan volt, mintha újra beleszeretnék a futballba” – emlékezett vissza Zola.

És a rajongók beleszerettek. Nem veszítették el, még akkor sem, amikor a Stamford Bridge-hez jött, mint a West Ham riválisának edzője >

A Chelsea évek óta Abramovichhoz tartozott, aki Zola búcsúja után vette át a klubot. A csatár edzővé vált, aki új karrierjét kezdte egy másik londoni klubban: a West Ham-ban. Mindenki tapsolt Gianfranko Zola-nak, aki ellenfél volt!Soha nem láttam ezt “- emlékeztet Blacksmith, aki két és fél évig játszott a West Ham-ba, erős tapasztalataira. kizárták. “Később Watfordban kezdte tisztességesen, de edzői karrierje összességében sikertelen” – mondta Billingham Cagliariban, a katari Al-Arabi-ban és Birminghamben.

“Ezért lepte meg, hogy a Chelsea nyáron közeledett hozzá.”

Zola visszatérése azonban több szempontból is logikus.Segíti honfitársát, Sarrit az alkalmazkodásban, sokat tanul meg tőle, segíti a támadó játékosok fejlesztését, és ami a legfontosabb: egy klub legenda, ez egy olyan tulajdonság, amelynek nagyon nagy a rajongói súlya.

Például a szezon végén Baku az első edzői sikert tulajdonítja. De először, az Európa Ligában a győzelem felé vezető úton a Chelseának be kell fejeznie a megosztott munkát a Slavia ellen.

online case de pariuri

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *