Arsenal tudja, hogy szándéknyilatkozatot kell tennie a Manchester City-ben

Arsenal tudja, hogy szándéknyilatkozatot kell tennie a Manchester City-ben

Mindez 2015 januárjában történt. Arsène Wenger emlékszik arra, hogy milyen hatással volt a csapata önmagára és képességeire. „Nagy volt a csapat bizalmának köszönhetően, mert egy kicsit távolodtunk otthonról nagy játékokban” – mondja. „A játék megnyerése nagyon fontos volt a játékosok hite számára.”

Ha fordulópontnak érezte magát, a későbbi események azt sugallják, hogy csak egy fél forduló volt. A Cazorla által inspirált győzelem óta az Arsenal tisztességes rekordot mutat a Premier League-ben, és kivágták a vadászokat. De itt van a bogár. Nem sikerült újabb Premier League győzelmet idézni egy nagy versenyző otthonában. Ez egy történet egy maroknyi húzásról és a páratlan keskeny vereségről.Ha kísértés van, hogy a tavalyi szezon korai torkolataiban egy szép scoreline-t vegyen fel a King Power-ben, ami jóval a Leicester előtt volt, bárhol is merész volt, hogy álmodjanak a címekről. Bővebben

A kettő vagy egy különálló győzelem egy potenciális bajnok jelképe. Az aláírás nyereménye, a nyilatkozat nyerése, néhányan jobban megragadhatják az ízét, ha egy eff-off győzelemnek nevezik. Wenger tudatában van annak, hogy az Arsenalnak szüksége van olyan eredményre, amely szándéknyilatkozatot küld. – Az ember városa ugyanezt fogja mondani – mondja. – Ez egy nagy játék. Erős intenzitás lesz, mert mindkét csapat olyan helyzetben van, ahol válaszolni akar. Arra kell összpontosítanunk, hogy mit akarunk tenni, és a fejünkben világossá kell tenni, hogy mit akarunk tenni.Ezután jó esélyünk van. ”

Az ilyen esély nagy része úgy tűnik, hogy Alexis Sánchezhez kapcsolódik. Az Arsenal vezető fénye visszatért az utolsó nemzetközi csapatából, és Chilével állítólag törékeny hamstring-et ápol, de inspiráló szerepet játszott, alig egy pillanatnyi pihenés alatt, hét napon belüli varázslatban 21 nap alatt. Befolyását nem lehet túlbecsülni, sem nyers statisztikában (27-szer szerzett vagy segített az elmúlt 27 Premier League-i ​​játékában), sem pedig a felemelt viselkedésében.

„Ő vezető szerepet tölt be a hangmagasság. Mert nem fél meg senkitől. Ez egyfajta vezetés ”- mondja Wenger. Ez a félelem hiánya kiemelkedik a kulcsfontosságú játékokban. „A Suárez-hoz hasonlóan hasonlít a stílushoz, de a játékosoktól, nem voltam [összehasonlítás].Thierry Henry igazi sportoló volt, természetesen látta, hogy ez a fickó erős ember volt. Sánchez egy kicsit meglep, mert nem számít ilyen dinamikus, erős nyerő hozzáállásnak. Ez a játék. ”

Wenger nyüzsgő hangulata a vasárnapi játék felépítésében részben az elmúlt napokban növekvő feszültségre vezethető vissza. ideg. Azt is jelezte, hogy mennyi Arsenal-ot csalódott a Goodison Park kedden történt visszaesése miatt. Williams atones a hiba miatt, mivel az Everton hátulról jön az Arsenal-hoz. meghatározva: „A szezon kezdetén nagy visszaesés volt.Foglalkoztunk vele, és újra kell foglalkoznunk a kedd éjszaka csalódottságával, és azonnal visszafordulunk. Ez eldönti, hogy mi lesz a szezonunk.

Annak ellenére, hogy a város a kampány kezdetéig kifogástalanul kezdett, Wenger alig várta a szélt. Pep Guardiola filozófiájának bevezetése forrása lehet a Premier League körökben folytatott vitának, de Wenger első kézből megtapasztalhatja, hogy a munkatársa hogyan képes a találékonyság és az intenzitás hatalmas keverékére épülő csapatokat létrehozni. Úgy véli, hogy a barcelonai Guardiola évjárat a legjobb csapat, akivel szembesült.

“Félvégét játszottam Arrigo Sacchi Milánójával Monacóval a Bajnokok Ligájában. Jóak voltak. De az Arsenal-tal talán Barcelonával szembesültünk – amikor Xavi még elég fiatal volt, Iniesta feljött, Dani Alves fiatal volt.Messi 20, 21, 22 volt. Mindannyian hatalmas éhséggel és vágyakkal jöttek. Természetes volt számukra. Ne felejtsük el, hogy ott voltak csapataik. Ők voltak Eto’o és Henry, Ibrahimovic és Messi. Képzeld el, hogy mi volt az. ”Miért mondta Héctor Bellerín a Pep Guardiola-nak és a Manchester City-nek? David Hytner Bővebben

Újjáépítve azt a tervet Manchesterben, amely arra kényszeríti, hogy az ellenfelek zúzódása, kreatív nyomása megmaradjon, még mindig folyamatban van, de Wenger nem mozdul el, hogy a Guardiola valahogy kitolódik A Premier League saját könyörtelen márkája.

A mérnöki tevékenységre összpontosít, amit az aláírási győzelem, ami képes a csapatnak az elkövetkező hetekre való meggyőződésének újradefiniálására, uralja a gondolkodását.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *