Beszélő lovak: A Rooneys Cheltenham bojkottja szegény bizonyítékokon alapszik

Ami eddig egyértelmű, hogy a Rooneys úgy érzi, hogy versenyzőiknek fokozott sérülési kockázataik vannak, amikor a Cheltenhamben versenyeznek, és úgy vélik, hogy statisztikai bizonyítékokkal rendelkeznek a biztonsági másolat készítéséhez.Úgy tűnt, Paul Rooney ezen a héten azt javasolja, hogy adataikat időben közzétegyék, ám a tényleges számadatoknak még nem látták a napfényt. Lehet, hogy Bite egyenesen a Cheltenham Arany Kupa felé halad a szélművelet után. Bővebben

Cheltenham eközben saját részletes nyilvántartást vezet a futók sérüléseiről, de ezeket edző és zsoki rögzíti, nem pedig egy lótulajdonos, és Bet365 egyelőre legalább a pálya megvárja, hogy meghallja, mi az, amit a Rooneys hozzá akar adni. mielőtt saját adatait kiásná.

A 2014/15-es szezon kezdetétől az űrlapon végigmenő vontatás azonban azt mutatja, hogy abban az időben a Rooneys-nek 44 futója volt Cheltenhamben, kettő amely – Starchitect és Melrose Boy – halálos sérüléseket szenvedett.A futópályán 2014 májusa óta további öt versenyzőik nem versenyeztek később, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az érintett lovak ott a karrier végét sújtó sérülést szenvedtek.

Ennek ellenére két halálos sérülés történt. a 44-es indulástól kezdődő lovakig, csaknem 5% -kal, sokkal több, mint a tulajdonosoknak elvárniuk kellene venni, mivel a brit versenyekben a halálos balesetek aránya a futók 0,2% -a körül jár (bár ez az arány magában foglalja mind a Flat, mind a National Hunt versenyzést, mivel az ugrás a halálos kimenetelű sérülések 2,5–3-szorosainak felel meg.

Természetesen nincs közöttük a halálos kimenetelű sérülés, és azt is figyelembe kell venni, hogy sem a Starchitect, sem a Melrose Boy nem halt meg esése következtében.

A Starchitect vezette a versenyt a két utolsó kerítés között, amikor megszakadt, ez az a fajta esemény, amely bár rendkívül ritka, bárhol megtörténhet. .Időközben Melrose Boyba került a Martin Pipe Conditionals hendikep akadálya, és néhány nappal később letette.A fesztiválon tapasztalható hátrányok általában maximális terepet vonzanak – Melrose Boy versenyében 23 volt -, amelyeknek kissé növelniük kell annak esélyét, hogy az egyik ló egy másik középső Bet365 versenyen rúgjon, de ez egy lehetséges ok a fesztivál hátrányainak elkerülésére, nem pedig egy teljes, határozatlan bojkottra.

Végül mindössze 44 lóból álló minta – ebből a szempontból akár 244 lóból álló minta – túlságosan kicsi annak, hogy ahhoz határozott következtetést lehessen levonni, hogy van-e jelentősen nagyobb kockázat a a Cheltenham futóinak sérülése, vagy hogy a Rooneys nagyon-nagyon szerencsétlen volt az elmúlt néhány évszakban.

A jövő valamilyen szakaszában kissé nagyobb bizonyosságot kell biztosítani, mivel az „a az összes ugróverseny kockázati tényezőinek meghatározására szolgáló prediktív modell kidolgozására irányuló nagy kutatási projekt ”volt a Brit Lóversenyhatóság hatóságának a tavalyi fesztivál közelmúltbeli áttekintésében szereplő 17 ajánlás között.

Jelenleg ez továbbra is lehetséges – valójában nagyon hasonló. – a Cheltenhamben, és mindenekelőtt a fesztiválon a futók számára a halálos sérülések kockázata valamivel magasabb, mint sok más pályán.A fesztivál messze messze a szezon legfontosabb találkozója, és minden kicsit gyorsabban utazik, és kicsit erőteljesebben próbálkozik.

Bármely megnövekedett kockázat – ha egyáltalán létezik – csak marginális, ha a sokkal jelentősebb növekedés ellen vetik részt, amely abból adódik, hogy a lovakat legalább nyolc akadály felugrására kérik fel, szemben a lapos versenyzéssel.És végül talán ez a Rooneys utazási iránya, mivel sötétkék és sárga színüket a legutóbbi szezonokban gyakrabban látták a szintek, leginkább a My Dream Boat fedélzetén, a Group One Prince of A 2016-os Wales tétje a Royal Ascotnál.

Paul és Clare Rooney milliókat sújtottak a versenyre mindkét kódex alapján az elmúlt szezonban, és tavaly közel 20 különböző ugróállványból indultak versenyzők. Abszolút joguk van választani, hogy hol és mikor futnak a lóik, és bármiféle szörnyű Bet365 szerencsét szenvedtek a Cheltenhamnek a közelmúltban.

Kevesen hibáztatnák őket abban, hogy úgy döntöttek, hogy másnak bojkottálják a pályát. oka, mint fájdalmas emlékek és babona.A biztonsági aggályokhoz fűződő látszólagos kapcsolat azonban Cheltenham jóléti normáinak és professzionalizmusának hallgatólagos kritikája, és úgy tűnik, hogy nagyon szűkös bizonyítékokon alapszik. A pénteki legjobb fogadások

Van egyfajta érzés, hogy a januári időjárás lassan záródik a jövő héten bekövetkező nagyon hideg időjárások esetére, de a Lingfield ugrási kártyája péntek reggel reggel 8-kor megmaradt, és teljes Ennek eredményeként négy ülésről van szó.

A két legértékesebb találkozó minden időjárási viszonylatban zajlik, a Family Fortunes (3.50) pedig 7–2-kor rengeteg fellebbezést nyújt a Kempton Parkban.Michael Madgwick geldingja jó formában marad, mivel novemberben tornán és távolságon nyert, míg a Freedom And Wheat (6.45), aki utolsóként két éves korában indult utolsó versenyén, a hároméves karrierjét hasonló módon kell kezdenie. .

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *