Krzysztof Piatek dicsőséges futása folytatódik, amikor Genova Chievo mellé vert

Miért lenne? Nem ez volt egy újabb Cristiano Ronaldo, aki az olasz labdarúgáshoz érkezett, hanem egy korlátlan csatár, egy hónappal 23. születésnapjától. 4,5 millió eurónál a Piatek csak Genoa ötödik legdrágább aláírása volt a nyáron.

Eddig azonban a két portugót felülmúlja a portugálokat. Szerda este a Rossoblu a szezon ötödik bajnoki játékát játszotta, és Piatek megragadta hatodik gólját. Ő az első Genova-játékos, aki öt egymást követő játékban megtalálta a hálózatot, hogy sportfogadás elindítson egy repülési kampányt. Dobd el a négy sztrájkot, amelyet a Lecce-i Coppa Italia rutinnal összegyűjtött, és a Piatek már kettős számot ért el. Bővebben

Az olasz labdarúgásban nem járnak precedensek.A Serie A debütálás hatodik percében, az Empoli otthonában végzett pontozással, a leggyorsabb külföldi, aki 1955-ben Luis Vinicio után Napoli-ban nyitotta meg számláját a divízióban. A Piatek annyi gólt szerez, mint Andriy Shevchenko az ezzel egyenértékű szakaszban. Az első Serie A szezonja, de az ukránnal ellentétben minden mérkőzésen sztrájkolt.

Legutóbbi áldozatai Chievo voltak szerdán. A Piatek a 42. percben nyitotta meg a gólt, de már régóta érezte a célt, hogy eljusson. A 22. percben átadott Goran Pandevtól, és a D. széléről lőtt. Hamarosan egy védőt zúzott ki egy visszapattanó labdát, elfordult még kettőtől és lepattan egy alacsony lövést a posta felé.

Piatek hihetetlennek tűnt a labda visszautasítása miatt.Még ennél is inkább a játékvezető, Fabrizio Pasqua döntése alapján akarja őt sportfogadás szimulációra lefoglalni, miután Luca Rossettini elrontotta a csatát a dobozban.

Egyik sem számított. A félidő közeledtével Darko Lazovic erőteljes dribblet indított a bal oldalon. Négy Chievo-védőt labdafigyeléssel fogtak el. Piatek, tudomásul véve, hogy jelölője egyike is, megállította saját futását, és arra várt, hogy a hely létrehozza magát. Megfelelően lépett be, és megérintette, hogy segítse a labdát a testén, mielőtt a jobb lábát a távoli sarokba fejezte be. Facebook Twitter Pinterest Genoa Krzysztof Piatek Lazio ellen gólt szerzett. Fénykép: Angelo Carconi / EPA

Az ilyen hűvös fejű opportunizmus a Piatek névjegykártyája volt a Serie A-ben.Még ezek a korai napok, sőt azt sem is jósolhatja, hogy jelenlegi sztrájkja megmaradhat, de orvvadász ösztönei világosak.

Számos célkitűzése a dobozon kívülről származik, de egyiküknek sem volt szüksége többre, mint három érintés. Ennek oka az, hogy gyakran már kemény munkát végzett, vagy hibákat kényszerítve a védőket, vagy pedig egyszerűen felismerve a felmerülő hibákat, és állva állva kihasználhatja az előnyét.

“A pályán Folyamatosan gondolkodom azon, hogyan alakulhatna egy lépés, ahol pozícióba kell állnom, hogy átkapjak egy útlevelet ”- mondta Piatek a Gazzetta dello Sportnak. „Gyakran ez játszik így az igazi. Olaszországban volt egy csatár, aki úgy tűnt, hogy neki húzza a labdát: [Pippo] Inzaghi.Szeretnék ugyanúgy lenni. ”

Ugyanebben az interjúban hangsúlyozta, hogy nem lepte sportfogadás meg saját gyors kezdésével. „Csak egy célom van: minden gólt szerezzek” – folytatta Piatek. “Ez nem azt jelenti, hogy minden alkalommal sikerrel kell járnom, csak az a mentalitás, amellyel minden mérkőzésen lépni akarok a pályára.”

Gyerekként a brazil Ronaldo posztereit írta fal, bár kíváncsi módon egy másik bálványa most együtt játszik vele Genovában. A Piatek kedvenc csapata, aki a Fifán játszott, a háromszoros Inter-oldal volt, amelyben Pandev támogató szerepet játszott Diego Milito és Samuel Eto’o számára.Most a macedón bölcs öreg fej szolgál egy egyébként ifjúságbeli Genova-támadásban.

A menedzser, Davide Ballardini menedzser által ez idényben eddig preferált formáció 3-4-1-2 volt, a Pandev pedig a No 10 szerep. A Piatek minden meccset elején elindított, mellette szerdán Christian Kouamé volt, egy 20 éves elefántcsontparti, aki nagy sebességgel égett. A partnerségük sikere eddig a 21 éves olasz Andrea Favilli-t csak egyetlen póttag megjelenésére korlátozta, ám 45 percében a Sassuolo ellen két gólpasszt produkált.

Pandev volt ez aki szerdán lezárta a Genova nyereményét, elkészítve azt, amelyet az olaszok néha „un biliardo” -nak hívnak – szó szerint egy biliárd lövés -, szelíden centrifugálva a padló mentén és egy védőcsoporton keresztül a háló alsó sarkába.A játék 2-0-kor fejeződött be, és a kézben lévő játékkal Genovát a hetedik helyre emelték.

Nem viccelik magukat az évszak ambíciói miatt. Ennek a csapatnak rengeteg hibája van – élénk módon kihasználják Lazio és Sassuolo vereségeinek során, amikor együttesen kilenc gólt fogadtak el. Első céljuk egyszerűen az, hogy elkerüljék a kiesést.

A termékeny Piatek ebben a tekintetben nagy utat tud elérni. A csatár a lengyel labdarúgás lexikonjára utalva kifejtette a gólszerzési ünnepségét, amelyben a kezét a mellkasán tartott pisztolyok utánozására használja – ahol a sztrájkolók gyakran internetes sportfogadás hasonlítanak a fegyveresekhez. Az olasz labdarúgás követői számára Gabriel Batistuta és híres géppuskájának visszhangjait hordozza.

A Piateknek még nagyon hosszú út áll előttünk, mielőtt összehasonlíthatta volna Batigollal.Ugyanakkor, valószínűleg, nem kell párhuzamot húzni egy olyan sztrájkolóval szemben, aki már olyan sebességgel gólszerzi a gólt, hogy a divízióban senki más nem felel meg. Pontok felszólítása (követni)

Inter 2-1 Fiorentina Udinese 1-2 Lazio, Atalanta 0-0 Torino, Cagliari 0-0 Sampdoria, Genova 2-0 Chievo, Juventus 2-0 Bologna, Napoli 3-0 Parma, Roma 4-0 Frosinone Fénykép: Marco Bertorello / AFPVan ez hasznos? Köszönjük visszajelzését.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *