Miért kényszerítik a belvárosi hallgatókat, hogy jogi lépéseket tegyenek sportolás céljából

Egy piros zászló esett David Garcia-Rosen előtt, miután azt javasolták, hogy hozzon létre egy krikettcsapatot Bronx középiskolájához.

Garcia-Rosen, aki akkoriban a Nemzetközi Közösségi Főiskola dékánja, el akarja indítani. versenyképes sportcsapat – bármilyen csapat – a hallgatói számára. A labdarúgók és a baseball játékosok környékén ezek a sportok természetesnek tűntek.

A Public School Athletic League (PSAL) – a New York City oktatási hivatalának, amely Amerika legnagyobb városában az iskolai sportokat irányítja -, rendelkezik egyéb ötletek. Nem volt esély arra, hogy Garcia-Rosen iskolája bejut egy foci vagy baseball Bet365 csapatba a bajnokságba. Talán kipróbálhatja a krikettet – javasolta.Krikett egy iskolában egy városban, amely alig ismert az átjárók, tuskók vagy csövek bősége miatt az öt településen.

„Lövöttünk” – emlékszik vissza Garcia-Rosen. „Azt mondtam a dominikai gyerekeknek, hogy a krikett egy kicsit olyan, mint a baseball, és néhány bangladesi gyerek fajta vezetésével a csapatot. Vettünk egy krikett felszerelést, és kaptuk egy krikett edzőt, majd volt egy krikett csapat. Mi beküldtük a csapatunk krikett kérelmét… és akkor megkaptuk az tagadást. ”

Az Egyesült Államok középiskolai sportai oly gyakran idézik a Friday Night Lights-ot, a könyvet, filmet és TV-sorozatot, amely népszerűsítette az adott vallási lelkesedést. A texasi labdarúgás szélesebb közönség számára.A városi központokban más valóság létezik, például New York, amely arra készteti a diákokat, hogy tiltakozzanak és bizonyos esetekben jogi lépéseket tegyenek az iskolai sportok elérése érdekében.

Garcia-Rosen, a Bronx Akadémia atlétikai igazgatója. of Letters, közel egy évtizeden keresztül harcot folytatott a New York City oktatási osztályával az iskolai sport tiszteletben tartása érdekében. Olyan meccs volt, amikor látta, hogy létrehozza a Kis Iskola Sport Ligáját, egy olyan lázadó konföderációt, amelyet átvettek, majd a DOE leállított.Ez egy olyan Bet365 kampány, amely Garcia-Rosen rajongóit nyerte el a város oktatási rendszerében; egy időben egy DOE vezetõje állítólag „Mr. Fire and Brimstone” -nek nevezte, és azzal vádolták, hogy „csapatok marxista újraelosztása” volt.

Garcia-Rosen a New York City hírhedt gumi szobájába került. ”, A DOE száműzött tanárainak fegyelmi tisztítótisztája, de a hallgatók által vezetett tiltakozásokat is inspirálta a Városházán, és jelentősen egy négy Bronx-középiskolás hallgató által a DOE, a PSAL és annak ügyvezető igazgatója, Donald Douglas ellen benyújtott nemrégiben indított keresetet. Az eljárás azt állítja, hogy a hallgatók iskolai sporthoz való hozzáférése emberi és polgári jogok kérdése, és állítja, hogy a DOE politikája, vagy annak hiánya, hátrányosan befolyásolja a város fekete és latin lakosságát.Ez egy olyan peres eljárás is, amely igazolhatja Garcia-Rosen régóta fennálló aggodalmait. A New York-i állami iskolákban a fekete és latin középiskolás diákok szignifikánsan kevesebb hozzáféréssel rendelkeznek a sportcsapatokhoz, mint más fajok tanulói: 17 323 fekete és latin középiskolás diák a New York-i köziskolákban népszerû PSAL-csapattal jár az iskolákban.

< p> „A kutatási eredmények és az elemzés bizonyította, amit anekdotikusan tudtunk” – mondja Melissa Iachan, a nonprofit New York-i Közérdekű Ügyvédek, az ügy vezető ügyvédje. „A PSAL által alkalmazott politikák és eljárások megkülönböztetik a fekete és latin hallgatókat azáltal, hogy megfosztják számukra az egyenlő hozzáférést az erőforrásokhoz, amelyeket nyilvánosan hozzáférhetővé kell tenni.”

New York nem az egyetlen nagyváros, ahol a sportra vonatkozó részvénykibocsátások kérdései vannak. .Los Angeles közepén helyezkedik el, amit Renata Simril, az 1984-es olimpiai játékok örökölt nonprofit szervezete, az LA84 elnöke és vezérigazgatója, Bet365 amelynek feladata a város egész területén a sporthoz való hozzáférés finanszírozása volt, „nyilvánvalóan elrejtődő válságnak” írja le.

Míg New York kihívásai a kudarcot okozó középiskolák leépítésének politikájára vezethetők vissza, addig Los Angeles-ben a „nem hagytak hátra gyermeket” program miatt sok gyermeket hagytak hátra az iskolai sportok területén.

„A matematika és a tudomány tantervének lendülete van, és a finanszírozás nem növekszik” – mondja Simril. „Tehát az iskoláknak meg kellett szüntetniük valamit.Amit azért fejlesztettek, hogy gazdagítsák a programokat, beleértve a sport-, művészeti- és táncprogramokat. ”

A Los Angeles-i iskolák most harmadik felek, például LA84 és professzionális sportcsapatok külső támogatásaire támaszkodnak az iskolai sportok vagy iskola utáni programok. A kifogás az, hogy a harmadik felek nagylelkűsége következetlen, és soha nem garantált megoldás a hiányok finanszírozására. Hasonló hivatkozások, mint például az Oakland, az öböl mentén, a technológiailag gazdag San Francisco-ból, a klasszikus példa a nyugati parti közoktatás problémájára.

„Oakland bejelentette, hogy a sportprogramjainak 50% -át megszünteti az iskolákban. egy 500 000 dolláros költségmegtakarítási intézkedés ”- mondja Simril. „Ez hátrányosan érinti az alacsony társadalmi-gazdasági helyzetű gyerekeket, valamint a színes lányokat és gyerekeket.Az [NFL-k] Oakland Raiders és néhány másik személy további finanszírozással léptek be, így folytathatják a sportprogramokat, de a Raiders két év alatt Las Vegasba költözik.

Az LA84 jelentést tett közzé a december végén azt találták, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi-gazdasági háztartások Los Angeles-i családjai sokkal alacsonyabb arányban vesznek részt a sportban és a testben, mint a jólétű háztartásokban élők. Mivel az iskolák nem tudják finanszírozni a sportprogramokat, sok család számára az egyetlen lehetőség gyakran drága iskola utáni programok.A kérdést hangsúlyozva, az LA84 kutatás azt is megállapította, hogy az alacsony jövedelmű háztartások túl drágának tartják a Los Angeles-i ifjúsági sportokat.

„A szülők, akik nem engedhetik meg maguknak a minőségi sportprogramot, csak kimaradnak a játékból. “- mondja Simril, és hozzáteszi, hogy a mögöttes probléma inkább gazdasági, mint szigorúan faji alapú. “Míg a Los Angelesben finanszírozott területeink azoknak a közösségeknek szólnak, amelyek fekete és barna színűek, ha Ohioba megy, akkor a gazdasági kérdés fehér gyerekeknek néz ki.”

Vissza New Yorkba, Antonio városi tanácsos. Reynoso törvényjavaslatot indított, amely megköveteli a DOE-től, hogy „biztosítsa, hogy minden hallgató egyenlő hozzáférést biztosítson az iskola utáni atlétikai tevékenységekhez és a hozzájuk kapcsolódó finanszírozáshoz”, ez a határozat tükrözi a hallgatói pert.Reynoso törvényjavaslatát előrehaladásnak tekintik, de Melissa Iachan ügyvéd nem számít arra, hogy a jogi csata hamarosan rendezésre kerül.

„Időbe telhet,” mondja.

Iachan biztos egy dolog azonban. David Garcia-Rosen nélkül az iskolai sportok továbbra is beragadnának az iskolai szekrény hátuljába.

“Ő a tűz mögött a mozdony” – mondja Iachan.

Garcia -Rosen azt mondja, hogy a hallgatói és nyilvánvalóan méltánytalan rendszer vezette őt. Az évtizedig tartó küzdelmét “kimerítőnek” nevezi, mielőtt újrafókuszálna: “A kis dolgok számítanak, és ha nem számítanak, a kis dolgok nagy dolgokká válnak.”

„Van iskola a [New York-i ] Staten Island, amelynek 44 csapata van és több mint negyedmillió dolláros finanszírozást nyújt a PSAL.Akkor vannak iskolák, amelyek egy csapatot kérnek, és elutasítják őket. Teljesen igazságtalan. A rendszer teljesen átlátszatlan. ”

„ Csodálatos, hogy ezek a gyerekek ezeket a kampányokat futtatják, és mindezen keresztül állampolgári és polgári jogi tanulságokat szerveznek, másrészt viszont csak sportolni kell. Az életkoromban nem harcoltam polgári jogi kampányban. Fociztam. Ezen a ponton csak gyerekeknek kellene lenniük. Ez nem olyan dolgok, amelyekért harcolniuk kell. ”

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *