A katalánok nem védhetik meg a Challenge Cup koronáját több mint 500 000 font összegű betéti vitában

A Challenge Cup a bajnokok nélkül előfordulhat, ha a történelemben először jön létre, miután a Catalans Dragons a Rugby Labdarúgó-bajnokságon indult a döntőbe, amikor elutasította 500 000 font összegű előleg befizetését a versenyre való belépéshez. A Szuper Liga játékosai beszélt és meg akarnak hallgatni Gavin Willacy Bővebben

A katalánok voltak az első nem angol nyelvű klubok, akik megnyerték a Challenge Cup-ot, miután tavaly augusztusban legyőzték Warringtonot a Wembley-ben.A győzelem példátlan címsort hozott létre a csatorna mindkét oldalán, de ha elutasítja az irányító testület által kért letét fizetését, akkor a Sárkányokat ki lehet rúgni a szezon versenyéből.

A katalánok megjelenése után a döntőben a szokásosnál kisebb 50,672-es tömeg vonult Wembley-hez, az RFL óvni kívánta egy újabb bevételkiesés elleni védekezéstől – a kupa döntője gyakran a szezon legjövedelmezőbb játékát képezi, de csaknem 800 000 font volt le a tavalyi év előrejelzéseinél. – azzal, hogy három vezető tengerentúli klubtól 500 000 font összegű készpénzkötvényt kért fel a kupába történő bejutáshoz 2019-ben.

Ezek a klubok az RFL három nem klub tagjai: Toulouse, Toronto és a katalánok.Mind Toulouse, mind Toronto szinte azonnal visszaesett, miközben a katalánok most kapcsolatba léptek az RFL-lel, hogy mondják, hogy nem is szándékoznak befizetni a betétet. Egyik klubt sem kérték fel, hogy fizesse be a Challenge Cupba való belépést. az eset a 2006-os megalakulásuk óta.A bennfentesek ragaszkodnak ahhoz, hogy nem vesznek részt abban az esetben, ha az RFL aktívan rúgja ki a Sárkányokat, miután nem tudta befizetni készpénzkötvényt.

A katalán tulajdonos, Bernard Guasch szerdán írta az RFL-nek, mondván: nem fizetne a versenybe való belépésért, és arra kéri az RFL-t, hogy egy másik megoldást találjon a helyzetre.

Gausch pénteken megerősítette a klub helyzetét és azt mondta: „Mi, mint klub, szeretnénk részt venni ebben a rangos versenyen és megvédjük a címet, de felelőtlen lenne elfogadni ezt a döntést. ”

A Super League klubjai 2018-ban elindultak az RFL-től, hogy jobban ellenőrizzék ügyeiket és sorsukat.

A Super League klubok többsége a hazai bajnokság szerkezetátalakítását és a Super 8s bajnokság formátumának megszüntetését akart irányítani – ez a lépés sikeresen megtörtént tavaly szeptemberben, amikor megállapodtak abban, hogy visszatérnek a szokásosabb összetett játékba. -lejátszó promóciós és kiadási rendszer. Regisztráljon a The Recap oldalra heti e-mail a szerkesztők válogatásáról.

A 12 elit klub kinevezte az Everton volt vezérigazgatóját, Robert Elstone-t a Super League vezetőjévé, ám a Challenge Cup-szal kizárólag egy RFL ingatlan tulajdonában lévő Super Leaguenek nincs véleménye vagy hozzászólása az irányító testületnek a nem tagsági klubokkal szemben támasztott követelései a 2019. évi kupa bejutására vonatkozóan.

A katalánok tavalyi sikere már hatással volt a Katalónia meccsére.Miután a trófeát szétválasztották a szeptemberben a 2–2-es, a Gironával folytatott 2–2 sorsoláson a Dragonsok, megállapodtak abban, hogy májusi bajnoki mérkőzést rendeznek a Supergan League bajnokainak, a Wigan-nak a Camp Nou-ban.

Ezek a tervek továbbra is fennállnak, függetlenül a katalánoknak az RFL-vel fennálló vitájának eredményétől, de jelentős PR-katasztrófának tekintik, ha a Challenge Cup-tulajdonosok nem lépnek be a versenyre.

Az RFL szóvivője elmondta: „Meglepettünk és csalódottak vagyunk a Katalán Sárkányok részvételével kapcsolatos bizonytalanság miatt, amely éppen karácsony előtt felszínre került. Azóta megbeszéléseket folytatunk a klubdal, és folytatjuk ezeket a megbeszéléseket, hogy megoldást keressünk. ”

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *