A Leopardstown nyereménye Sharjah-t Cheltenham kedvtelésből tartja, de Samcro ismét elsüllyed

Gordon Elliott arca inkább sokkot, mint meglepetést árult el a szombati Ryanair akadály után, amikor a verseny nagy képernyőn való visszajátszását figyelte, amikor magas rangú akadályozó Samcro a hatodik ötödikét a kényelmes győztes mögött fejezte be Sharjahban.A második megtekintés nem volt annyira ízléses, mint az első: Samcro, a 6-4 kedvenc, elég jól haladt, és a két utolsó járat között a vezető felé haladt, de lépésről lépésre mérsékelten esett vissza, amikor Sharjah az utoljára átvette az irányítást.Brilliant Az Altior legyőzhetetlen rekordot mutat, de a Footpad sokkoló vereséget szenvedett tovább.

Ez Samcro negyedik versenye volt, mivel márciusában a Cheltenhamben megrendezett Ballymore Novice Hurdle győzelme megerősítette az ír ugrás új csillagának státusát – és ez egyúttal a negyedik veresége volt.

„Nekem nincs nyomom” – mondta Elliott. „A ló soha nem fejezte be a versenyt, soha nem futtatta a versenyt. Sírkő [egy 66-1-es állampolgár] készített előtte.Hazavisszük és megnézjük, hogy van. ”

Lehetséges, hogy a következő napokban valami kiderül, hogy megmagyarázza Samcro legutóbbi csalódását, de egyre inkább valószínűnek tűnik, hogy egyértelmű fölényessége az elmúlt szezonban az újonc divízió lassan romlott az elmúlt kilenc hónap alatt.

Mások megtapasztalták a tapasztalatokat és a technikát, Sharjah pedig nyilvánvaló példa.Az utolsó repülésnél esett le, amikor látszólag készen áll az első fokozatú akadály elnyerésére ezen a találkozón 12 hónappal ezelőtt, de amikor szombaton hasonló stílusban felállt, Sharjah valószínűleg soha nem fogja megismételni ezt a hibát.

Patrick Mullins lovagolva, a két Willie Mullins által kiképzett versenyző kívülhagyója volt a versenyen, de ma már a piacvezetõk között van a 10-1 körüli versenyen a Champion Hurdle-nél.

Iratkozzon fel a The Recap oldalra, a szerkesztők heti e-mail címére. “A [jó] föld teljesen megváltoztatta őt, annyira jó rajta” – mondta Mullins. „Nem tudom, [ha a Cheltenham előtt versenyeznek] – be fog lépni a dublini fesztiválra [februárban], de a bajnok akadályba kerül, és talán csak egyenesen odamegy.

„Általában jó talajt kapsz Cheltenhamben, és úgy tűnik, hogy javító ló.Nagyon szerencsétlennek tűnt abban a versenyben a múlt karácsonykor, és ezért éreztük, hogy tisztességes ló. Az embereket talán meglepte, hogy megverte [novemberben] a Morgiana-ban Faugheen-et [a bajnok akadálytalan győztesét], de amikor visszamentél és megnézted ezt az űrlapot, ez lehetőséget biztosított neki.

Elliott szomorúan Az első osztályú győztes a kártyán korábban a Delta Work-nek köszönhetően volt, aki a pályán volt az egyetlen kezdő, amikor a tavalyi Cheltenham-fesztiválon a Pertemps döntőbe került.Az RSA Novice Chase vezető versenyzőjeként visszatér a márciusi találkozóra, miután a második mérföld fokozatú kerítéseket felveszi a rekordjaira a három mérföldes Neville Hotels Novice Chase-ben.

A Delta Work volt az egyik öt versenyző egy hét erős mezőben, Michael O’Leary Gigginstown Stud színében, de a piacnak nem volt kétsége afelől, hogy a Delta Work és Davy Russell volt a partnerség, hogy utoljára megnyerték a Drinmore Novice Chase-ben megnyert győzelmet, és elküldték őket 8-15-kor.

Ben Dundee, az O’Leary közel monopóliumán lévő két interfész egyik korai bukása volt, amely Jessica Harrington Moonshine-öböléből lila és fehér futókkal körülvett.Joseph O’Brien udvarából a Mortal adta a legjobban a kedvenceit, ám az utolsó hiba véget vetott neki a kihívásnak, és a Delta Work nyolc hosszúságú tiszta hazatért, a Blow By Blow segítségével kitöltve Gigginstown 1-2-3-ját. .

A Delta Work jelenleg szilárd 6-1 másodperces kedvence az RSA Chase-nek Nicky Henderson Santini mögött, akit meglepő módon a szerbiai Kempton Park Kauto Star Novice Chase-ben harmadik helyre dobtak.

„Szerencsések vagyunk, hogy Joseph lója végre hibát követett el, de Davy azt mondta, hogy elég boldog” – mondta Elliott. “El tudom képzelni, hogy visszatér ide [februárban], és jó dolog, hogy most elrendezi a három mérföld elérését.Jó ló, egy 150-es akadályú versenyző, és ő is szereti a csatát. ”

A Newbury-nél Champ erősen folytatta a záró szakaszokat, hogy megnyerje az 1. fokozatú Challow akadályt, és most a új kedvence a Ballymore márciusának, 5-1 körül.

Ez a negyedik egyenes akadálygyőzelem a JP McManus tulajdonos által megnevezett geldingnek a huszadszoros bajnok, AP McCoy után. „Csodálatos neve van – mondhatnám, hogy JP néhány évig ült ezen a néven, és kérdés volt, hogy melyik ló kapta meg” – mondta Nicky Henderson, az edző. Rövid útmutató Greg Wood tippjei a vasárnapi show elrejtéséhez

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *