„Az élet megváltozott” – az a vállalkozó, aki 10 millió fontot fektetett a helyi sportba

Tizenegy év telik el, amikor Mills 10 millió font saját pénzzel hozta létre a Sported-t annak elkötelezettségének részeként, hogy teljesítse a 2012-es londoni hagyatékokat. Ebben a hónapban lemond az elnök testületéről, mivel látta, hogy a jótékonysági tevékenység több mint 3000 tag, akik valamennyien sportolnak olyan kérdésekkel, mint a hajléktalanság, a fiatalok munkanélkülisége, a késbűnözés és a bandák.És a Burgess Sportban, a London délkeleti részén, Southwarkban, a Burgess Parkból működő helyi sportcsoportok szövetségében, Mills tankönyveket mutat be arról, hogy a Sported hogyan változtathatja meg az életét.

Vernon Neve-Dunn-ként hallgat. , egy önkéntes edző, elmagyarázza, hogy Tre Whyte és Quillan Isidore – akik egyaránt megtanultak képességeiket a parkban lévő Peckham BMX klubban – ma már a British Cycling csapatába tartoznak, és törekednek az olimpián való versenyre. “De a helyi Aylesbury birtokon kívül több tucat más gyerek van, akiknek életét a sport átalakította” – mondja Neve-Dunn. „Sokan a Sported segítségének köszönhetően fejlesztenek vezetői és szervezési képességeiket is, és ezt használhatják mindennapi életükben. A klubok küzdenek, mivel a helyi hatóságoknak egyre kevesebb pénzük van.Bármilyen módon megpróbálunk segíteni.

„Természetesen egyes gyerekekkel elvesztettünk, mert elszakadtak és bandákba és egyéb dolgokba kerültek” – tette hozzá. „De sokat nyertünk is. Gyerekek, például Silas Paul-Johnson, egy önkéntes edző, aki most a londoni skótnál dolgozik, és a Sported Young Leaders programjának része. És Romari Doswell, egy nagy dadogós peckhami gyerek, aki most a Swansea Egyetemen sporttudományt folytat, miután képzési kurzusokon vezettük be.

Mills számtalan ilyen történetet hallott az elmúlt évtizedben. A Sported-szel különbség van, hangsúlyozza, hogy az alulról építkező megközelítést alkalmazza, és az ország sok legszegényebb területére irányul.Filozófiája az, hogy finanszírozást, edzést és egyéb segítséget nyújt a helyi klubok számára, majd hagyja, hogy azok folytatódjanak.

„Ha körbejárja az országot, több ezer olyan klub van, mint a Burgess Sport, és munka ”- mondja. „Megértjük, hogy a Vernonhoz hasonló srácok jobban ismerik a gyerekeket és a helyi közösségeket, mint bármelyik politikus. Sajnos ezek a klubok mind küzdenek, mivel a helyi hatóságoknak kevesebb és kevesebb pénzük van. Valójában sokan szinte kézből-szájba élnek, tehát az, amit megpróbálunk, és bármilyen módon segít nekik.

Mills sportos önéletrajza hosszabb és mélyebb, mint a legtöbb. A 2012. évi londoni olimpiai ajánlati kampány vezérigazgatója, valamint a játékokat szervező és irányító bizottság elnökhelyettese volt. Az Invictus Games elnöke, melyet Harry herceggel indított, és a vitorlázás egyik legfontosabb szereplője.Jó értelemben a Tottenham testületén volt. Nem rossz az Essex lakóingatlanának, aki 15 éves korában végzettség nélkül hagyta el az iskolát. Facebook Twitter Pinterest Quillan Isidore BMX-versenyző a Sported segített és a 2020-as olimpián versenyezhettek a Team GB-ért. Fénykép: Action Plus Sports Images / Alamy Stock fotó

A Sported egyik korai sikertörténete a Lympstone amatőr bokszklub Devonban volt, Neil Parsons vezetésével, a hátrányos helyzetű gyerekek javára közel 50 éve. “Sokan közülük a rendőrség vagy a helyi hatóságok utalták be őt, és ő elképesztő mentor volt számukra, nemcsak a sportban, hanem a házi feladatokban és a pályázatokban való segítségükben is” – mondja Mills. – De az alábbi üzlet felgyulladt és kiégett a bokszklubja.Tehát pénzt fordítottunk a Lympstone által az olimpiai hagyományokból finanszírozott összegek növelésére, és mentőt is feltettünk Neil segítésére. mindig. Segítettünk Neilnek is, aki a 60-as évek végén volt, hogy két tűzoltót toborozzanak klubvezetőkként.Ez azt jelentette, hogy amikor Neil titkárnőként nyugdíjba ment, a klub továbbra is sikeres volt. ”

De Mills elismeri, hogy nem könnyű összegyűjteni évente 2 millió fontot a szükséges pénzügyi és infrastrukturális segítség biztosításához. “Ez egy kihívás” – mondja. „Reméljük, hogy csak egyre több finanszírozó látja meg a pénz elhelyezésének értékét.” Iratkozzon fel a The Recap oldalra, a szerkesztõk által kiadott heti e-mailünkre. tekintettel a jelenlegi gazdasági helyzetre. „Néhány héttel ezelőtt felmentem Liverpoolba, hogy új sportklubot nyissam, amelyet egy srác alapított, aki a dokk közelében helyezkedik el a helyi tanács birtokán” – mondja Mills. “És azt mondtam neki:” A pénzen kívül, amely mindig probléma, mi a legnagyobb kihívás? “És azt válaszolta:” Tudod mit? A gyerekek etetése.Minden reggel el kell mennem az élelmiszerbankba, így amikor a gyerekek megérkeznek, adhatok nekik valamit, mielőtt elmennek és iskolába mennek. Erre nézünk szembe. “

” De központi üzenetünk az, hogy ezek a helyi közösségi sportklubok hatalmas értéket képviselnek a közösség számára, és különösen akkor, amikor a társadalmi kohézió kihívás. A Sported szerepe csak az, hogy segítsen nekik megtenni azt, amit a legjobban tesznek. ”

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *