Az NFL további fekete edzőkre irányuló törekvését a nepotizmus és a fehér tanácsterem sérti

Noha az öt közül néhányat helyettesíthetnek más kisebbségi edzők, a lövöldözés nehéz helyzetbe hozza a bajnokságot. Roger Goodell, a hitellel, az NFL biztossá válása során a kisebbségi edzők előmenetelét tette az egyik legfontosabb kérdésnek. A Rooney szabályt, amely előírja, hogy az összes csapatnak interjút kell készítenie egy kisebbségi jelölttel az edző és az általános menedzser megnyitásainál, megváltoztatta és továbbfejlesztette.Több csapat gyakorlati programokat fogadott el azoknak az ex-játékosoknak, akik egy edzői karrier megkezdésére törekszenek, és maga a bajnokság több forrást szánt a kisebbségi edzők fejlesztésére. > Mégis: egy olyan sportágban, ahol a játékosok többsége – közel 70% -a – fekete, az NFL-nek jelenleg csak három kisebbségi edzője van: Mike Tomlin és Anthony Lynn, akik afro-amerikai, és Ron Rivera, aki spanyol.

Két dolog egyszerre igaz: a NFL-ben nincs elég kisebbségi edző, és a hétfőn történő minden tüzelés indokolt és ésszerű volt, tekintettel a futballban alkalmazott munkabiztonságra. Joseph egymással párhuzamosan elvesztette a szezonját, amikor a broncosok először szenvedték el ezt az álmatlanságot az 1970-es évek eleje óta.Bowles vezette a Jets-et 24–40 rekord eléréséhez négy évszakában New Yorkban. Jackson 3-36-1-re ment 40 játékban a Cleveland Browns-szel. Lewis 16 évet töltött Cincinnatiban, és a rájátszás megnyitó fordulóján nem haladta meg a bengálokat, ami szinte lenyűgözően rossz eredmény. Anélkül, hogy Wilks tüzelése a legkeményebbnek tűnhet: sok csapat küzd az edző debütáló szezonjában. Gyakran több időt kapnak nekik, még akkor is, ha csak a csapat vezetésével lehet arcot megmenteni. De Wilks bíborosai nem voltak csak rosszak, történelmileg szörnyűek voltak. Ezenkívül a türelmetlenség szabályai az NFL-ben: a titánok csak egy szezon és egy gyenge rájátszás után indították el Mike Munchakot. A jelenlegi nagyobb kérdés az, hogy ki hozza a felvételi és kirúgási döntéseket, és miért ez hátrányos helyzetbe hozza a kisebbségi edzőket, amikor megpróbálnak ugrálni az edzői koncertekre.Mostantól csak egy kisebbségi vezérigazgató indul a 2019-es coachingciklusba, és az általános menedzserek játszanak óriási szerepet az edzők felvételében. A Raiders vezérigazgatóját, Reggie McKenzie-t a múlt hónapban elbocsátották, a legendás Ravens GM Ozzie Newsome pedig a szezon végén nyugdíjba vonul, és átadja a gyeplőt erkölcsi asszisztensének, Eric DeCostának, aki fehér. Ez Chris Grier-t hagyja az NFL kisebbségi ügyvezetõ igazgatójaként: hétfõn a Miami delfinek támogatták.

A döntéshozatali szintû sokféleség az, ami végül a sokféleséghez vezet. „A bérlet több, mint a készségek szortírozásának folyamata” – írta a Kellogg Menedzsment Iskola professzora, Lauren Rivera egy 2014. évi tanulmányban. „Ez egyben a jelöltek, az értékelők és a cégek kulturális egyeztetésének folyamata is.A munkáltatók olyan jelölteket kerestek, akik nemcsak hozzáértőek, de kulturálisan is hasonlóak voltak magukhoz. ”

A döntéshozók inkább olyanokat vesznek fel, akik hasonlítanak rájuk, hangzik rájuk, ugyanazon társadalmi körökben működnek, vagy ugyanaz a társadalmi élmény. Az NFL-nek jelenleg két kisebbségi tulajdonosa van. Amikor egy színes ember bemegy egy állásinterjúba az NFL-ben, nagyon nagy esély van arra, hogy egy csomó fehér arcot fog látni, akik különböző társadalmi tapasztalatokat éltek.

Az iparág nagy része körül forog. szoros, személyes kapcsolatok. A bajnoki 32 csapat huszonkettője legalább 20 évig ugyanazon személy vagy család tulajdonában volt. Mindegyiknek vannak edzői és vezetői, akikkel kapcsolatban állnak. Az Oakland Raiders tulajdonosa, Mark Davis nem bérelte fel Jon Grudenet, mert ő volt a legjobb ember a munkához.Azért tette, mert tetszett neki. És Gruden nem vonta ki McKenzie-t, és Mike Mayockot nem vette fel GM-jévé, mert Mayock csapatépítőként jóval nyilvánvalóbb eredményekkel rendelkezik. Azért csinálta, mert ő és Mayock ugyanazon érzékenységgel rendelkeznek.

A múltban ez is segített néhány kisebbségi jelölt számára. Tony Dungy, aki 2007-ben lett az első fekete edző, aki megnyerte a Super Bowl-ot, amikor a coltok legyőzték a Medvét, régóta támogatják a kisebbségeket. Dungy saját állományát kisebbségi edzőkkel töltötte be, és folyamatosan használta profilját a játékban, hogy felhívja a figyelmet a sokféleség kérdésére. És működött. Dungy és korábbi asszisztensei az elmúlt két évtizedben a kisebbségi edzők bámulatosan 43% -át, a Rooney-szabály hatálybalépése óta pedig 39% -át teszik ki.Ez szomorú és biztató is – úgy tűnik, hogy ugyanazok a nepotizmus szabályok vonatkoznak mindenkire. Dungy felhatalmazta a kisebbségi asszisztenseket, akik később fej honosokká váltak, és felhatalmazták saját asszisztenseiket. De nincs túl sok olyan kisebbségi edző, akiknek Dungy tekintélye sétál.

Az NFL tavaly megváltoztatta szabályait, hogy megakadályozzon egyfajta Gruden-Davis háborús megállapodást. A tulajdonosoknak most részt kell venniük minden edzőinterjún. Elmúltak a csaló napok, a házon belüli interjúk egy színes személlyel, akiknek csak a Rooney Rule logisztikájának és nem a szellemnek a kielégítését szolgálták.A Goodell és a bajnoki hivatal a vezetés ritka pillanatában megértette, milyen nehéz helyzetbe kerülnek ilyen kisebbségi edzők.

„Te tényleg ragadtál egy szikla és egy kemény hely között” – mondta egy volt afrikai amerikai Az NFL vezetőedzője 2016-ban elmondta a CBS Sports-nak. „A Fritz Pollard Szövetség nyomást gyakorol Önnek arra, hogy bármilyen interjút vegyen fel Önnek,„ az ok érdekében ”, még akkor is, ha úgy érezte, mintha éppen használták. Tehát nem akarsz őket lerázni. ”

A bajnokság megváltoztatta a szabály nyelvét. Most a tulajdonosoktól és a döntéshozóktól megkérdezni kell egy házon kívüli jelöltet vagy valaki a bajnok előre jóváhagyott listájáról: az NFL karrierfejlesztési listájáról. Ez messze nem a tökéletes megoldás.De ez csak egy kezdés. A sasok szárnyalnak a rájátszásba, mivel a Steelers esélyei egyetlen dobással eltűnnek Hunter Filc Bővebben

Egy további probléma az edzők csapatainak felvételi profilja. Egyre inkább támadó asszisztenseket és hátvéd edzőket alkalmaznak: az elmúlt 20 fő edzői bérlő közül 15 támadó háttérrel rendelkezik. És a bűncselekményekre szakosodott edzők túlnyomórészt fehérek. 2018-ban 14 kisebbségi koordinátor volt az NFL-ben, és csak kettő volt sértő koordinátor.

Mint ilyen, ez meglehetősen egyszerű egyenletgé válik: a tulajdonosok mutatós, izgalmas bérleteket akarnak. A robbanó bűncselekmény izgalmasabbnak tekinthető, mint egy hamis védelem. Több fehér támadó edző van, mint kisebbségi. Több fehér vezetõ van, mint kisebbségek. Az emberek hasonló háttérrel rendelkező jelölteket vesznek fel.Ezért több fehér edzőt vesznek fel, mint kisebbségi edzőket, függetlenül a bajnokság felépítésétől.

Minden kisebbségi jelöltnek tisztességes esélyt kell nyújtania arra, hogy versenybe jusson sportjaik legfontosabb állásain. Az odajutáshoz az NFL-nek újragondolnia kell modelljét. A Rooney Rule elősegítette a haladást, de továbbra is hibás szabály. Az előrelépés egyetlen módja a sokszínűség javítása a végrehajtói szinten és több kisebbségi edző támadó edzői pozícióba helyezése.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *