Charles Leclerc a változás szeleit hozza a Ferrarihoz az első helyen

A csapat megrendelései miatt a Ferrari rosszul szervezettnek és impotensnek tűnt az előző oroszországi versenyen. Több győzelmet akarnak, most megvan az autó, hogy elérjék őket. De, amint Lewis Hamilton javasolta, talán újragondolásra van szükségük – a mechanikus végső kilövéssel.

Szocsiban a Ferrari megkísérelte mikroszinten kezelni a rajtot Charles Leclerc és Sebastian Vettel között. Vettel átvette a vezetést, és nem engedelmeskedett annak visszaadásáról, és a csapat nem tudta megmagyarázni, miért alkalmaztak ilyen bonyolult utasításokat, és mégsem tették egyértelművé végrehajtásukat mindkét pilóta számára. Nem értékelték azt sem, hogy Vettel dönthet úgy, hogy a maga módján értelmezi a tervet. A jövőben Leclerc is. Japán evakuálást rendel el, amikor megérkezik a Hagibis tájfun. További információLeclerc teljesítményei, nem utolsósorban két győzelem az elmúlt négy versenyen, bitorolták, és a kettő ellentétben állt Oroszországban. Mindkettő Japánban rámutatott, hogy az ügyet megvitatták és tisztázták. “Engedelmeskednünk kell a csapat parancsainak, és egyértelmű, hogy a helyzet nem volt egyértelmű a versenyt indító mindkét pilóta számára” – mondta Leclerc. „Azt hiszem, ez a legfontosabb.”

De talán nem az egyértelműség a legfontosabb szempont, hanem az az alapvető változás, amely a csapatban bekövetkezett. “Érdekes dinamika van ott, mert nyilvánvalóan Seb volt az első, és most egyértelműen nem” – mondta Hamilton. „Az energiából, a kilátásokból kiindulva a [Ferrari] megpróbálja felemelni Charles-t [az első] -nek. Ez jó egy csapatnak? Nem hiszem.De ez az a filozófia, amelyet örökké éltek. ”

A Ferrari széles körben folytatta vezető vezető politikáját. Amikor Kimi Räikkönen második hegedűvel játszott Vettellel szemben, semmi különbség nem volt, a Vettel által biztosított harmónia gyorsabb volt, mint csapattársa. Leclerc nem engedett ilyen kényelmet, és a fókusz hirtelen váltása az egyik pilótáról a másikra ritkán harmonikus.

Hamilton ezt tapasztalta debütáló szezonjában, amikor csatlakozott a McLarenhez, ahol az akkori világbajnok Fernando Alonso volt az első.Amikor a fiatal brit szinte azonnal bebizonyította magát, és bajnok kihívó lett, McLaren egyenlő alapokat biztosított számára. “Amikor Fernando-val voltam, őt vették fel az első számú” – mondta. „De aztán a szezon közepén ez a dinamika megváltozott, és ez nem ment jól a csapat számára.”

Hamilton 2013-ban csatlakozott a Mercedeshez, ahol a csapat lehetővé tette, hogy versenyzőik versenyezhessenek első számú kijelölt pilóta nélkül ( bár az elkötelezettség szabályain belül). Úgy véli, élvezte a menedzsment filozófiáját, amelyből a Ferrarinak tanulnia kell. megvan ez az ellentmondó célpont – mondta. „Van a csapat, de ez egyben egyéni célpont is a két pilóta között. Tehát folyamatosan megpróbálja egyensúlyba hozni ezt a konfliktust.Az egész arról szól, hogy megpróbáljuk megtalálni az egyensúlyt és azt, hogyan kezelhető felülről lefelé. Csak a tiszteletről és annak kezeléséről szól. ”

A Ferrari igazgatója, Mattia Binotto elismerte, hogy továbbra sem tudja garantálni az irányítást két erőteljes tehetsége felett. “Mennyire bízom benne, hogy ez nem fordul elő [többször], egyáltalán nem” – mondta. „Úgy gondolom, hogy mindketten nagyon jó pilóták. Mindannyian egyetlen célra törekszenek, amely megnyeri önmagukat, de ami még fontosabb, hogy legalább mi, köztünk világosság és tisztesség áll rendelkezésünkre, és ez kulcsfontosságú. ”Óvakodjon az ellenségtől: Leclerc és Vettel folytatják az időtlen F1-et hagyomány | Richard Williams További információTalán el kell vetni a kedvelt vezető vezető koncepcióját. A Mercedes, aki Japánban megszerezhette rekordegyenlő hatodik egymást követő konstruktőri címét, szépen teljesített nélküle, amint Hamilton fanyarul megfigyelte.

“Különböző filozófiák léteznek a karámban fent és lent” – mondta. „Valószínűleg leginkább csak a két csapatunk között, és a következő években meglátjuk, hogy működik-e vagy sem. Ott [Ferrari] már régóta nem működik, és nagy valószínűséggel nem fog továbbmenni sem, de ez nem rossz nekünk. ”

Adam5811

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *