Dan Ashworth műszaki igazgatója kilép az FA-ból a Brightonba történő posztjára

Dan Ashworth, az a férfi, akinek fontos szerepet játszott az angliai junior és idősebb felépítés újjáépítésében, lemondott a Labdarúgó Szövetség műszaki igazgatójáról, hogy csatlakozzon a Brightonhoz. Bővebben

Ashworth, aki 2012-ben csatlakozott az FA-hoz az elitfejlesztés igazgatójaként, három évvel később az előmenetel előtt, az új évben távozik, és tavasszal kezdődik Brightonban.

A közelmúltban a Premier League és a külföldi klubok iránti érdeklődésre hívta fel hírnevét, amelyet a válogatott világbajnokság negyedik helyezettje erősített.Ashworth az angliai menedzser, Gareth Southgate közeli szövetségese volt, és elkészítette az „England DNA” néven elit játékosfejlesztési tervet, amelynek célja az idősebb férfiak és a nők futballának sikeresebb oldalainak létrehozása volt.

Ashworth távozása úgy kell tekinteni, mint egy csapást Southgate-re.A 47 éves, a norwichi egykori játékos, korábban a West Bromwich műszaki igazgatói szerepét töltötte be a legmagasabb járaton, és míg az FA-nál a nemzeti 17 év alatti és 20 év alatti férfiak nyerték meg a világkupát, az alsó A 19-es évek Európa bajnokokká válnak, és a 21 éven aluli gyermekek eljutnak az Európa-bajnokság elődöntőjébe.

Ashworth felügyeli a Brightoni akadémiát és az orvosi osztályokat, valamint a játékosok toborzását minden szinten.

Azt mondta: „Ez óriási lehetőség számomra.

… alaposan élveztem a Futball Szövetségben töltött időmet, és megragadom ezt a lehetőséget, hogy megköszönjem az elnöknek Greg Clarke, Martin Glenn vezérigazgató, az angliai Gareth Southgate és Phil Neville menedzserek, valamint az összes szintű edző és személyzet, akik ennyire támogattak engem.

Ashworth-től megkérdezték a jövőjét a világban. Kupa Oroszországban, és azt javasolta, hogy térjen vissza a klubjáték vonzó lesz. “Öt és fél éve voltam itt” – mondta. “Imádtam a klubfoci-időmet, és egy bizonyos szakaszban biztos vagyok benne, hogy visszamegyek – akár akkor, ha itt betegnek és unatkozni kezdenek tőlem, vagy amikor van egy másik lehetőség.”

Southgate mondta: „ A műszaki igazgató munkáját tekintve nem hiszem, hogy nagyobb hatással lehetett volna a The FA-ban meghirdetett tervekre és arra, ahogyan a nemzeti csapatok előrehaladtak az idő alatt, amikor Dan a felelős volt. “A Fiver: iratkozzon fel, és kapja meg a napi futball e-mailt.

A műszaki igazgató kinevezése nem befolyásolja a menedzser, Chris Hughton, a munkaerő-felvétel vezetője, Paul Winstanley, az akadémia vezetője pozícióját, John Morling, vagy az orvosi szolgálat vezetője, Adam Brett

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *