Hogyan idézte elő Jon Jones az UFC 232 „atipikus” mozgalmát Vegasból LA-be

Amikor Jon Jones 2013-ban megvédte az UFC könnyűsúlyú bajnokit Alexander Gustafsson ellen, a versenyes ötkörös küzdelem sok embert meglepte, főleg a bajnokot.

A Jones biztosította a Nike és a Gatorade szponzori támogatását, aki úgy tűnt, hogy megrontja a vegyes harcművészetek rekordjait és felülmúlja az embereket, az a férfi, aki a sport domináns alakjaként vezette az UFC-t a mainstream-be, egyre szorította a szélére, és megdöbbentőnek tűnt. A korábbi UFC harcosok sorsa Tovább

Öt évvel a torontói izgalmas küzdelem után Jones, az UFC súlyosztály-korszakának legfiatalabb címe 31 éves, és képtelen maradni A baj drága költségeket okozott neki. Régóta elmennek a blue-chip szponzorok.A Gustafsson UFC 165-en való kihúzása óta mindössze négyszer küzdött Jones-t sokkal inkább kritizálták, mint ebben a szakaszban ünnepelték. távol a harcoktól a testében egy ismert anabolikus szteroid metabolitjának megjelenése (és újbóli megjelenése) miatt.

Jones (22-1, 1 NC) esetleg nem akarta, hogy mindezt megvitassa Csütörtökön, amikor megjelent a szombati UFC 232 rendezvény előtti sajtótájékoztatón, de lehetetlen volt elkerülni a helyszín és a körülmények figyelembevételét.

Jones elismeri, hogy a testében lévő anyag „100% -ban illegális”. de tagadta a szándékos felhasználást, utalva ehelyett a rossz életválasztásra (azazkokain) valószínűleg megrontotta a kínálatát.

„Bármit is mond ez a srác, az nem veszi komolyan” – mondta a 31 éves Gustafsson (18-4) . “Örülök, hogy szombaton harcolunk.”

Mindkét harcos 500 000 dollárt garantált pénzt keres a visszajátszásért.

Jones, aki hallgatja Jones-t, nem beszél a bálteremben a a Los Angeles-i Marriott repülőtér szándékában állt, hogy a héten sajtótájékoztatón legyen.

A Gustafsson és a média szégyenteljes és elutasító, Jones számos kérdéssel szembesült a tiltott anyaggal kapcsolatban, amely számos antidopping tesztek 2017 nyara óta.

„Rossz újságírás” – mondta Jones többször Izostelle Kostic újságírónak, akinek látszólagos bűncselekménye az volt, hogy megkérdezzék, miért történnek vele ilyen jellegű dolgok.

Ebben az esetben van válasz.

Jones egy hosszú távú anyagcseretermékkel jár, amely megerősíti életének bizonyos pontjaiban, tudatosan vagy sem, hogy bevette az Oral Turinabolot, egy hírhedt anabolikus anyagot, amely nőtt ki

A szteroid népszerű volt, mert gyorsan legyőzte a doppingteszteket kiöblíti magát egy sportoló testéből.Ugyanakkor az egyik legjobb doppingeredményben vesztese lett, miután Grigory Rodchenkov, az oroszországi nemzeti doppingellenes laboratórium korábbi vezetője, 2011-ben kidolgozott egy módszert hosszú távú metabolitjainak kimutatására.

Azóta a világ minden tájáról a többi sportoló megjelölésre került, mivel az Orális Turinabol lebomlik a testben.

Az M3 azonosító, amely úgy tűnik, hogy a test zsírszövetében van tárolva, nyilvánvalóan a leghosszabb ideig marad.Milyen hosszú ideig nem tisztázott, hogy a metabolit miért jelenik meg először Jones rendszerében 2017 júliusában, majd 2018 augusztusában és szeptemberében, majd 2018 decemberében, mégis ugyanazon időkereten belül más vizsgálatokkal ragaszkodtak.

Az M3 metabolit ilyen változatos megjelenése valamilyen kapcsolatban lehet a tesztek időzítésével és a Jones dehidrált állapotával abban az időben, ám bárkinek nehéz biztosan megmondani, mert az anyag klinikai humán kísérleteit az Egyesült Államok Tanszéke tiltja.

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (Usada), amely nemrégiben újraújította programját az UFC-vel, és 30–40% -os növekedést fog végrehajtani az UFC harcosai tesztelésének, december 6-án benyújtott egy csomagot a promóciónak, valamint a Nevada Bizottságnak, amely számos problematikus laboratóriumi eredményt tárt fel Jones-ra vonatkozóan.

A hét vizsgálat közül kettő – az egyik augusztusban, a másik szeptemberben – azonosította a M3 metabolit.Ezek az új kedvezőtlen eredmények, amelyeket Usada vizsgált az elmúlt öt hónapban, és Jones kétes történetével együtt, kényelmetlenné tették a NAC ügyvezetõ igazgatóját, Bob Bennett-et.

Minden tiltott anyag jelenléte egy sportolóban, mivel A Népszemélyek Nemzetközi Doppingellenes Ügynöksége (Wada) meghatározása szerint a NAC előírásainak megfelelően dopping jogsértésnek számít, így Bennett az állami ügyvédekkel konzultált annak meghatározására, hogy van-e joghatósága Usada csomagjának két atipikus eredményére.

Nevada emellett azonnal laboratóriumi jelentéseket kért Uszadától, valamint a Sports Medicine Research and Testing Laboratorytól, amely egy Wada-akkreditált létesítmény az Utah-i egyetemi campuson, amely a sportolók kábítószer-elemzését végzi.

Amint Bennett várták a gyors eredményeket Az Usada által elvégzett december 9-i teszt során elmondta, hogy az atipikus eredmény abban a pillanatban valódi problémát okoz – kevesebb, mint három héttel az UFC 232-ből kiindulva. bt., hogy Nevada illetékességi körébe tartozik az ügy.

Öt nappal karácsony előtt az SMRTL visszatért az eredményekkel: Jones újabb negatív analitikai megállapítása.

Pikogramokban mérve (gramm trillióda) ), az M3 metabolit továbbra is harcosba tapadt, sokan úgy vélik, hogy a legjobb tehetség a nyolcszögben jelenik meg.A NAC és az UFC közötti három órás találkozó után a Bizottság úgy döntött, hogy a legjobb módszer a Jones engedélyeztetésének felfüggesztése, amíg további ideje van arra, hogy megvizsgálja a helyett inkább szürke árnyalatú árnyalatokat, nem pedig feketét vagy fehéret, és kaszkádot hoz létre. események miatt, amelyek az UFC 232-t Los Angelesbe hozták.

Dana White, az UFC elnöke a helyszín megváltoztatását hívta fel annak ellenére, hogy a rajongókat, akik repüléseket és szállodai szobákat foglaltak el, megszakítás nélkül hagyta, és a többi vadászgép rutinját kiszámította.

“Nem könnyű döntés meghozni” – mondta White, aki azt állította, hogy a promóció körülbelül 6 millió dollár elmaradt a kapu bevételeiről, a T-Mobile Arénából az Inglewood fórumába költözve. – Meg kell húznia a ravaszt. Mozognia kell.Nem tehetsz mindenkit boldoggá.

Nevada aggodalmainak ellenére a White esküszött szakértők azt mondták neki, hogy Jones nem tett semmi rosszat, és engedni kell neki, hogy versenyezzen egy olyan harcban, amelyet az emberek látni akarnak.

Jones visszavonta engedélyét Nevadaban, és másnap délután, december 21-én az UFC tisztviselői felhívták a Kaliforniai Állami Atlétikai Bizottság ügyvezetõ igazgatóját, Andy Fosterot, hogy érdeklõdjenek arról, lehetõvé válnak egy újabb harci sportesemény beillesztése az állam zsúfolt 2018. évi naptárába. >

Másnap Jones magánrepülőgéppel volt LA felé, ahol doppingtesztnek vetette alá magát, amelyet meg kellett engednie. Ő tette.A harc Kaliforniába történő áthelyezésének követelményeként Jones is felkerült az Önkéntes Doppingellenes Ügynökségbe (Vada), jelezve, hogy Vada és Usada teszik először az UFC harcosát.

A tudományon keresztül úgy érzem, hogy igazolni fogok ”- mondta Jones.

A CSAC korábban Jones-t kötelezte az orális Turinabol jelenlétének a testében a doppingellenes 2017. júliusi megsértését követően, amely a egy teszt, amelyet egy nappal azelőtt készítettek, hogy Daniel Cormier-t kiütötte az anaheimi Honda Központban.

Az állam 205 000 dollár bírságot szabott Jones-nak, és visszavonta engedélyét egy évre a bűncselekményért.A folyamat során Foster kijelentette, hogy megismerte Jones helyzetét, és mivel az augusztus és november közötti Usada-vizsgálatok egyikében sem az eredeti vegyületet, sem a rövid távú, sem a középtávú metabolitokat nem sikerült azonosítani, nem volt oka feltételezni Jones a teljesítménynövelő hatás érdekében nemrégiben fogyasztotta a tiltott anyagot.

Eltérően a Nevada-tól, amely pusztán a tiltott anyag jelenlétét sérti, a kaliforniai szabályozás előírja, hogy az engedéllyel rendelkező sportolók nem használhatnak és adhatnak be szteroidokat a erőfeszítés a teljesítmény javítására.

A Foster által a laboratóriumi jelentésekben és beszámolókban olvasott vélemények alapján, nevezetesen Dr. Daniel Eichner-től, az Utah-i SMRTL laboratórium vezetőjétől, a kaliforniai bizottság meghatározta Jones közelmúltbeli negatív eredményeit: ugyanazon jogsértés folytatása, amellyel az állam korábban foglalkozott.Az eredmény bármilyen visszatérése kettős veszélynek tekinthető – mondta Foster. Mivel Kalifornia december elején újra engedélyezte Jones-t, Foster helyénvalónak engedte, hogy az UFC elhozza őt Nevada-ból, és a döntést „kicsit könnyűnek” hívják, annak ellenére, hogy „legkevésbé szokatlan”.

Jones számára a felfordulás újabb lehetőséget jelent – nem a nagy szponzor dollár visszatérését vagy örökségének helyreállítását -, hanem arra, hogy megtegye azt, amit jobban tett, mint bárki a könnyű nehézsúlyú divízióban: Harc.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *