Johanna Konta sokkot szenved az amerikai nyílt vereség miatt Lettország Anastasija Sevastova ellen

A nők sorsolásának csapása a drámai módon eltolódott az US Open to Latvia hét hetedik napján, amelynek legjobb játékosa, Anastasija Sevastova megdöbbent Johanna Kontat, amikor a brit No1 elképzelte, hogy a negyeddöntő helyén ő volt.

Sevastova, a No48 világszerte gyönyörűen eltalálta a labdát, hogy stílusosan nyerjen 6-4, 7-5 – és megérdemelte. Kevésbé biztos abban, hogy fel tud-e építeni erre a bajnokság üzleti végén, tehát érezhetőnek kell lennie, hogy elvesztette a lehetőséget a Konta. Tavaly elérte a negyedik fordulót, amikor a 97. rangsorban szerepelt, és jó helyzetben volt ahhoz, hogy jobban meg tudjon csinálni, mint az itt szereplő, és a világ 14. számú rangsorában állt. – mondta Croft. „Csak nem tudta elindulni.”

Nos, valaki látta, hogy jön.A No3 vetőmag, a Garbiñe Muguruza, majd a kemény ukrán Kateryna Bondarenko megverése után, hogy messzire juthasson, Sevastova kimondta a játék mantráját: „A női teniszben mindenki mindenkit legyőzhet a napján.” Johanna Konta v Anastasija Sevastova: US Open negyedik forduló – ahogy történt | Les Roopanarine Bővebben

A vasárnap volt a napja, és a szabadon folyó tenisz rajongóinak meg kellett volna ünnepelniük előleget, mert ilyen könnyedén játszik lövésben, szinte gondtalan. Konta hátsó keze, az egyik fegyvere, az első sorozatban nem kattintott rá, és küzdött, hogy ritmust találjon azután. 34 kényszerítő hibát talált el egy óra és 41 perc alatt. Miután összeomlott a második forduló hevében, majd erősen visszatért, hogy megverje a Belinda Bencicet a harmadik fordulóban, Konta nem volt a legjobb.Valószínűleg megbirkózott a fizikai trauma következményeivel.

“Azt hittem, hogy jó munkát végeztem, hogy visszatérjem a meccsbe” – mondta. – Nem volt könnyű. Nem játszottam azt a tenisz szintet, amelyet talán szerettem volna játszani, de a lehető legjobban versenyeztem. Mindent ott hagytam. ”

Mindig is így van, de kár, hogy nem tudta reprodukálni azt a kiváló formát, amelyet a harmadik fordulóban mutatott ki a második fizikai összeomlása után.

“Biztos vagyok benne, hogy vannak maradványai [összeomlásáról], de nem ez az oka annak, hogy elvesztettem” – mondta. “Mi történt néhány nappal ezelőtt, ez a dolgok halmozódása. Nagyon sok teniszt játszottam ebben az időben.De nem tudok pontosan panaszkodni, mert ez egy csodálatos probléma. ”

Konta tűzvészen esett át, hogy olyan mélyre kerüljön az US Openbe – a kedvenc bajnokságába -, így furcsa volt látni őt. harc egy ellenfél ellen, amelyet három évvel ezelőtt verte meg az Australian Open selejtezőjén. Ebben az időben mindkettőjükben sokat megváltozott.

Sevastova, aki a sérülés miatt 18 hónapra kilépett a túráról, mielőtt visszatért tavaly januárjában, és azt mondta, hogy a tenisz nem létezésének fókuszpontja. , egy teljesen enyhébb egyén, mint az intenzív Konta – és ez azt mutatta, hogy nyugodtan eltalálja a lövéseket.A következményektől való félelem helyett inkább a szabadsággal játszik, és 45 perc elteltével elkészítette az elsõ szettet.

A második sorozatban 5-3-re kitörõ elsõ kézröplabda magabiztosságot adott, bár elrejtette izgalmát. jól. csinálj vagy halj meg – és az ő kiváló lobja, amely 4-5-re szakad, mindent elmondott. Ez egy szélsőséges bátorság lövése volt, az egyetlen ajánlat, amellyel Sevastova a hálón rekedt, és reményt adott a brit No1 számára.

A nyomás a lett lett. Felborult egy ideges, de hirtelen belemerült a jól ismert területbe: a túlélésbe.Visszahúzta magát, hogy elveszítse Konta táplálékát, majd kényszerítette a második mérkőzés pontot.

A nagy testtel való laza visszatérés megsértette a villamosvonalakat, és az alapvonal mögül előregyújtott egy előre tett kezét, majd egy hátsó kézit fúrott be. a hálózat a Konta paritás átadására. A mérkőzést egy szál lógta, annak ellenére, hogy Sevastova vezette az eredményjelző táblát. Idegesen 6-5-ig tartott, és most már minden a Konta szolgálatánál volt.

A kiesés előtt találnia kellett egy korábbi bajnokságformáját, de Sevastovát nem találta kedve alatt, hogy befogadja. Pont néhány figyelemreméltó győztest lőtt, és kényszerítette a Konta utolsó szárát, amely felfelé és felfelé csapott az utolsó pontra.

Sevastova nagy lendületet kapott. – Hihetetlen – mondta. „2013-ban voltak nehéz pillanatok, nem volt móka. Most visszatérek.Nagyon nehéz ezt a két mérkőzést játszani. Csak harcolok és harcolok a fejemben. Tudtam, hogy van esélyem. ”

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *