Swansea, hogy megújítsa a keserű versengést Cardiffdal a derbiben, ellenségeskedéssel

A dél-walesi derbi egyik érdekessége, hogy több mint egy évszázaddal a Swansea és a Cardiff első találkozóját követően, a Vetch Fielden 1912-ben egyik csapat sem végzett duplát a bajnokságban. Burnley csodája: a Premier League-ben a legvalószínűtlenebb sikertörténet. Bővebben

Sok minden megváltozott azóta, hogy a keserű riválisok öt évvel ezelőtt találkoztak a Premier League-ben, amikor Garry Monk menedzserként irányította leánykori játékát az irányító Ole Gunnar Solskjær ellen. egy hónapig rövid életű cardiffi hivatali ideje alatt.Wilfried Zaha és Craig Bellamy Kenwyne Jones mellett állt a Cardiff csatársorában, míg Marvin Emnes és Wilfried Bony vezette Swansea támadását, utóbbi pedig 3–0-s győzelem mellett kerekítette a pontszerzést. “Életben nem mentem volna ki innen, ha elvesztem ezt a játékot” – mondta Monk.

A csapatok 108. alkalommal újítják meg a csatát a bajnokságban a Liberty Stadionban vasárnap ebédidőben, és kevesen értik jobban a mélyen gyökerező rivalizálást, mint az egykori Swansea-védő, Ángel Rangel, aki az elmúlt kilenc találkozón játszott, beleértve a Ninian Parkban 2009-ben rendezett utolsó derbit is, amely rossz okok miatt uralta a címlapokat.

„Nagyon eseménydús volt” – mondja Rangel, a QPR munkatársa. „Jordi [Gómez] a padlón volt, miután szabálytalanságot nyert, és emlékszem, hogy a pálya ugyanazon oldalán voltunk, ahol a szurkolók nagyon-nagyon ellenségesek voltak.Hihetetlen volt a fejem fölött repült érmék mennyisége. Mike Dean volt a játékvezető, és a fején levágta az egyik érmét.

„Le kellett állítanunk a játékot, mert a pálya tele volt érmékkel, és biztonsági okokból a meccs után. valójában kb. 35-45 percig kellett az öltözőben maradnunk.Addig nem engedtünk visszamenni, amíg az egész stadion és a környék tiszta volt. ”

Rangel számára, akinek felesége és három gyermeke Swansea-ban él, nincs hiány derbi emlékekben, a béklyó-próbálkozásoktól. Bellamy és Zaha – „Biztos voltam benne, hogy megmutattam neki, mi a derbi. pár rúgás az első megszerzett labdákért ”- az„ úszás elsajátításához ”(egy mellúszó akció, amellyel Swansea kijátszotta riválisait, mióta egy Cardiff-szurkolói csoportot a tengerbe kergettek a Vetch-ben 1988 után ) és kapura ment, miután Michel Vormot 1 évvel ezelőtt 1–0-s vereséggel elküldték Cardiffban.

„Emlékszem, Jonjo Shelvey kapuba akart menni, és azt mondtam:„ Jonjo, te vagy egyike azoknak a játékosoknak, akik gólt szerezhetnek nekünk, és lehet, hogy pontot szerezhetünk.Hátvéd vagyok, a továbbiakban nem tudok annyival hozzájárulni, és mi üldözzük a játékot ”- mondja a spanyol. “Szóval, kapura mentem, és amint kapura megyek, szabadrúgás következik a tizenhatoson kívül.

” Olyan voltam, mint: “Ó, nem, itt megyünk.” abban az időben [Peter] Whittingham volt, de szerencsére elég középre ment, és kanyarodott ki egy sarokba.De abban a hét percben tiszta lapot tartottam, amikor a kapuban voltam, és egy nappal azután, hogy az öltözőbe mentem, és egy csomag, pár pár kesztyűvel várt rám egy kapuskesztyű társaságtól. ”

Ezek a mérkőzések extra súlyt jelentettek a Cardiffban született Bellamy számára, és a jelenlegi Swansea-ranglétrán számos olyan saját játékossal rendelkezik, akik felnőttek a rivalizáláshoz, köztük Joe Rodon, aki a Llangyfelach városában, és a Neath felől érkező Connor Roberts. “Hozzá fog jönni egy újabb buzz” – mondja Kristian O’Leary, a Swansea volt védője és edzője, aki Port Talbotban nőtt fel, 10 mérföldre keletre a várostól. „Ha az eredmény megfelelő végén jár, akkor nagyszerű érzés.Azokban a napokban kimenne a városba, és hősök lennél. ”

Az első derbin O’Leary részt vett, 1996 decemberében erőszak után egyetlen idegen rajongót sem engedtek be a Ninian Parkba. fordulópontot ért el. “Emlékszem, hogy Jan Molby volt a felelős, és a végén kiabálta az egyik játékost:” 3-1-re állsz, ahelyett, hogy lógnál, csak szállj le a pályáról “- emlékszik vissza. – Intenzív, de élvezetes ügy volt. Szerettél volna részt venni ezekben a játékokban – ez az első játék, amelyet bárki megnéz. ”

Lehet, hogy a Liberty alagútja nem olyan szoros szorítás, mint a Vetchnél, de a vasárnap különleges alkalomnak ígérkezik ezen a napon: a walesi sport lökhárító napja. Több kocsma, valamint a föld vendéglátóhelyei vetítik a Dél-Afrika elleni rögbi világkupa elődöntőjét.A dél-walesi rendőrség szerint a hétvégi művelet „kevésbé korlátozó” lesz, mint az előző években, de 1650 idegenbeli rajongót kísérnek a Liberty Stadionba az M4-es 47-es csomópontnál, a Penllergaer szerviz közelében található kijelölt pontról, ahol utazási utalványokat cserélnek. egy eladott játékra szóló jegyekért.

A Swansea számára, aki augusztus óta egyszer nyert, ez a tökéletes alkalom arra, hogy Brentford keddi, 3–0-s hazai vereségét kijusson a rendszeréből, miközben ez egy lehetőség arra, hogy a nagyrészt hízelgő cardiffi fél megtévessze, hogy letegyen egy jelzőt.Stílusok ütközésére lehet számítani, a 39 éves Swansea vezetőedző, Steve Cooper csapata előtt áll a csatában a decemberben 71 éves Neil Warnock vezette attricionális Cardiff ellen.

Ben Turner , a Cardiff egykori védője, aki legutóbb vesztes volt, amikor a felek találkoztak, felidézi az edzőablakokat csapkodó tételeket a stadion közeledténél. Ha Cardiff veszít, a hazautazás garantáltan elnémított ügy lesz, amint Turner tanúskodhat róla. A rajongók a Football League projekt középpontjában állnak, hogy csökkentse a meccsnapi rendfenntartást. További információ azok a játékok, ahová el lehet menni: „Nos, legények, a következőre” – mondja Turner. „Nagyon fájt nekünk. Bármennyire is megérdemeltük volna a hazai győzelmet [2013-14-ben], az idegenbeli vereséget. Egyszerűen nem voltunk elég jók.Szinte szánalmasnak éreztük, amikor hazajöttünk, hogy miért nem léptünk fel. Ha elveszít egy nagy játékot, és nem volt szerencséje, vagy van valami pozitívum, akkor az emberek a buszon arról beszélnek, hogy ez másképp alakulhatott ki, vagy hogy honnan került el tőled, de úgy emlékszem, a visszaúton nagyjából csend volt. Mindenki mélyen, mélyen kibelezett volt. Őrülten hangzik, de majdnem olyan volt, mintha egy kicsit meg kellene gyászolnunk, mielőtt beszélnénk. ”

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *