A cirkusz elhagyja a várost: Oroszország városai elbúcsúznak a világkupáról

„A verseny nagyszerű volt a városom számára, de hamarosan el fogsz menni, és itt kell maradnunk” – mondta Szergej, a helyi orvostanhallgató.World Cup 2018: A legfrissebb hírek és reakciók Anglia haladása után – élő! Bővebben

A világbajnokság negyeddöntőjének közeledtével sok vendégfogadó város látta döntő mérkőzéseit. Elmúltak Saransk, Volgograd, ahol Anglia játszotta az első játékot Tunézia ellen; és Kalinyingrád, amely otthont adott a csoport utolsó mérkőzésének Belgium ellen; valamint Jekaterinburg, a legtávolabbi helyszín. Kevesebb, mint két hét alatt az egész verseny lezárul.

Moszkva természetesen hozzászokott a nagyobb események rendezéséhez, és egy nagyvárosi helyreállítási programon ment keresztül, amelyet időben a világkupának is időzítették.Szentpétervár nem is idegen a turisták számára, Kazan egy sport-őrült város, amelynek labdarúgó-válogatott több csatornát tett a Bajnokok Ligájába, Szocsi pedig négy évvel ezelőtt otthont adott a téli olimpiának.

De kívül e négy város, a többi vendéglátóhely olyan külföldi látogatók beáramlásával foglalkozott, mint még soha nem láttak. A legtöbb esetben őrült építkezés és infrastrukturális beruházások zajlanak, bár ezeket gyakran előrejelezhető korrupciós vádak kísérték. Szinte minden városban az emberek azt mondják, hogy örömmel fogadják az infrastruktúra és a városrehabilitáció fejleményeit, amelyeket a világkupája előtt hajtottak végre. A fogadó városokban élő oroszok többsége boldogan megbirkózott a zavarokkal, az utak bezárásával és a biztonsági ellenőrzésekkel, amelyek maga a bajnokságot kísérték, mert a légkör annyira remek volt.De a nagy kérdés az, hogy mi történik most, amikor a cirkusz elhagyja a várost. A Világkupa jó figyelmet keltett arra, hogy az emberek elfelejtsék, mi folyik valójában.

Saransk volt a legmeglepőbb és legkevésbé várt hely, ahol a fogadó város státuszt kapják. Kissé több mint 300 000 lakosa még sok orosz is semmit sem tudott a városról, és megkérdőjelezték, miért van szüksége egy stadionra, amely a teljes lakosság nyolcadának megfelelő. A város jelentős beruházásokat kapott, új repülőtérrel, széles körű városrehabilitációs programmal és építőipari fellendüléssel, a város központja pedig zöld és kellemes hangulatú.

Saranskban figyelemre méltó rajongói beáramlás volt egy helyre amely korábban szinte semmiféle turisztikai otthont nem adott: először a tízezresek peruiiak követték a csapatot a 36 éves első világkupán.Aztán jöttek az ugyanolyan heves kolumbiaiak a Japánnal játszott játékhoz, amelyre Japán Takamado hercegnője szintén ellátogatott. És akkor a legnagyobb játék: Irán Portugália ellen, Ronaldo-val egy éjszakát töltve a városban, mindegyik meghökkentésére, beleértve a szállodáját őrző rendőröket, akik félelmetesen suttogtak egymásnak a híres vendégről.

„Mindenki boldog, nagyszerű volt, bár mindenki arról beszél, hogy milyen lesz a város utána” – mondta Yegor, egy 42 éves szaranski kisvállalkozás-tulajdonos. „Aggódunk, hogy úgy érezzük magunkat, mintha egy horror filmben lennénk, mindezek a széles utak, és hirtelen egyikük sem volt itt, aki hozzászokott. Nem hiszem, hogy bárki sajnálná, hogy megrendeztük a világkupát. Természetesen sok pénzt loptak el, de éppen olyan sok dolgot építettek.Mielőtt még semmit sem építettek, csak loptak. Tehát összességében jó volt. ”Facebook Twitter Pinterest Ekaterinburg, a város legmagasabb épülete alapján. Fénykép: Damir Sagolj / Reuters

Az összes fogadó városban a rendõrség nyugodtan viselkedett a kinyilatkoztatókkal szemben. A nyilvános terekben való alkoholfogyasztás normál időben bírságot eredményezhet; gyűjtés zászlókkal és zászlókkal egy recept a gyors letartóztatáshoz.A világkupán hónap alatt a rendõrség szemmel nézte, és Moszkva központjában a legtöbb estén a rendkívüli jelenetekhez vezettek több száz fiatalság, akik látványos utcai diszkót tartanak a tér felett a Lubjanka, a KGB hírhedt székhelye, ma az FSB számára. / p>

Sok ember gondolatában az a kérdés, hogy a világkupán fordulópontként és új hangulatban indul-e az ország, vagy emlékezni fog-e álomszerű hónapra, amikor a szokásos szolgálat volt? csak röviden félbeszakítják.

„Az ünnep lehetővé teszi, hogy a normál életmenetre másképp nézzen.Vannak pluszok és mínuszok, de megértjük, hogy az ünnepség után az életnek folytatódnia kell ”- mondta Jevgeny Roizman, Jekaterinburg volt polgármestere, akit ebben az évben kényszerítettek.

Kalinyingrádban is a kormány kritikusai elfogadják, hogy a város versenyének előtti átalakulása üdvözlendő. „A központi rész sokkal szebb lett; sok épületet felújítottak, és azokat az épületeket, amelyeket az 1950-es és 1960-as években építettek és kevéssé gondolkodtak a várostervezésről, szép és csinos épületekké alakították ”- mondta Jurij Grozmani, a helyi újság szerkesztője. „A látogatók azt a benyomást keltik, hogy egy történelmi városban vannak, és ez csak egy kedvesebb helynek érzi magát.”

A cikk korábbi szerkesztőjét, Igor Rudnikovot tavaly börtönbe helyezték, amely munkatársai szerint bosszút álltak azért. a helyi tisztviselők körében tapasztalt korrupcióról.Ironikusnak találta, hogy a rajongók szabadon mozoghatnak a központban, ám az újságot támogató apró tüntetések gyorsan szétszóródtak. földrajzi helyzetünket, de az elmúlt hónapokban a dolgok jelentősen romlottak ”- mondta Grozmani. „A Világkupája jó figyelmet keltett arra, hogy az emberek elfelejtsék, mi folyik valójában.”

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *